Sağlık Turizmi Toplantısı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlene 'Sağlık Turizmi" konuya katılan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, sağlık turizmini anlattı.

Sağlık Turizmi Toplantısı
Toplantıya Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanı Dursun Aydın, Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Türkiye Sağlık Turizm Dernek Dış İlişkiler sorumlusu Sait Ceritoğlu, Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Muğla İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Filiz Mutlu, Muğla İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Gürbüz Akçay, Kurum, kuruluş ve Otel müdürleri ile tur operatörleri katıldı.

Kısa bir konuşma yapan Sağlık Turizmi daire Başkanı Dursun Aydın sağlık turizminin önemini katılımcılara anlattı.

Ardından söz alan Ak parti Muğla Millet Vekili Yüksel Özden ise Sağlık turizmine destek olduklarını belirerek “dünya’da sağlık turizminde ön sıralarda yer alıyoruz, örnek gösteriliyoruz. Otellerimizin sağlık turizmine geçmesi çok önemli bir şey Ak parti olarak sağlık turizmine destek veriyoruz”dedi.

Daha sonra konuşmacılar Türkiye’deki Sağlık Turizmi Politikaları ve Mevzuatına Genel Bakış, Sağlık Turizminde Yurtdışı Tanıtım Destekleri ve Vergi Muafiyeti, Sağlık Turizminde Muğla Destinasyonu, Kamu Hastanelerinde Sağlık Turizmi, Bodrum’da Turizm Çalışmaları ve Beklentiler, İlimizdeki Termal Su Çalışmaları gibi konu başlıkları altında sunumlar yapıldı. Toplantı Alternatif turizm teşvikleri konuşuldu. Toplantı. Soru ve cevap halinde devam etti.
Kaynak: İHA