Nilüferköy Meydanı Törenle Açıldı

Osmangazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Nilüferköy Meydanı törenle hizmete açıldı.

Nilüferköy Meydanı Törenle Açıldı
Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi’de 4 yıl içerisinde 14 büyük meydan projesini hayata geçirdiklerini, Nilüferköy Meydanı’nın da bunlardan birisi olduğunu belirtti.

Her mahallede kendi kültürel dokusuna uygun meydan ve çevre düzenlemeleri ile Osmangazi’nin çehresini değiştiren alanlar inşa ettiklerini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, yaptıkları park, meydan ve yeşil alan çalışmaları ile mahallelerde yeni sosyal alanlar oluşturduklarını söyledi.

Sosyal hayatın her alanına yatırım yaptıklarının altını çizen Başkan Mustafa Dündar, “Bugün de Nilüferköy Meydanı’nı yenileyerek hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada bulunan camimize yaptığımız meydan düzenlemesi ile bölgemizin görüntüsünü yeniledik. 860 metrekare alanda yaptığımız parke ve ferforje düzenleme ile daha rahat kullanılabilecek bir sosyal alan oluştururken, temiz, düzenli ve planlı bir çevre oluşturduk” dedi.

Göreve geldikleri günden itibaren, sıkışık ve yapılaşmanın yoğun olduğu mahallelere nefes aldırmak, planlı şehirleşmenin önünü açmak, yeşili bol bir Osmangazi oluşturmak büyük çaba harcadıklarını dile getiren Başkan Dündar, “Bu çalışmaların büyük çoğunluğunu kamulaştırmalar sonucu elde edilen alanlarda hayata geçirdik. 4 yılda meydan ve sosyal tesis alanı oluşturmak için 25 bin 694 metrekare alan kamulaştırdık. Bu kamulaştırmalar için de 10 milyon 658 bin TL kaynak kullandık” dedi.

Dündar, her biri bulunduğu yerin kültürel dokusuna uygun modern ve ihtiyaca cevap veren nitelikteki projelerin, önümüzdeki günlerde birer birer hizmete gireceğini söyledi.

Dündar, “Bağlarbaşı Meydanı, Ovaakça Meydanı, Demirtaş Meydanı birbirinden farklı, her biri mahallelerin niteliğine uygun projelendirilmiş, mahallelerin ihtiyaçlarına göre şekillendirilmiş çalışmalar oldu. Mahallelerimizin ihtiyacına göre çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz” diye konuştu.

Açılış töreninde konuşan Nilüferköy Muhtarı Burhan Mandacı, köylerine böylesine büyük ve güzel bir meydan kazandırdığı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA