Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdemli İlçe Müdürlüğü Akdeniz Oyunları Hazırlıkları Kapsamında Kızkalesi'ndeki Otellerde Gıda ve Hijyen Denetimi Yaptı

Erdemli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Akdeniz Oyunları hazırlıkları kapsamında Kızkalesi beldesindeki otel, resturant ve gıda satışı yapılan yerlerde hijyen denetimi yaptı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Türker, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 2020 olimpiyatlarına adaylığı süresince en stratejik adım olan 17. Akdeniz Oyunları öncesinde ilçedeki otel, resturant, kafeterya, fırın, pastahane ve diğer gıda işletmelerinde çalışan personellere yönelik eğitim verdiklerini söyledi.

Oyunlarda tüketicilerin sağlıklı gıda tüketebilmeleri için bölgedeki personelle eğitim veremeye devam edeceklerini belirten Türker, ''Bu tür denetimler sadece Akdeniz Oyunları ile sınırlı kalmayacak. Özellikle yaz aylarında ilçede denetim hizmetlerimiz yoğun bir şekilde devam edecek. 'En iyi denetçi tüketicidir' mantığıyla tüketiciler gördükleri olumsuzlukları bize bildirmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Kızkalesi'nin bir turizm beldesi olduğunu vurgulayan Türker, oyunlar sebebiyle ilçeye gelecek olan misafirlerin ilçeden memnun ayrılmalarının bölgenin tanıtımına katkı sağlayacağını kaydetti.

Muhabir: Derviş Çömez / Mustafa Çiftçi

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA