Edremit Chp’den Reyhanlı Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir’in Edremit İlçe Teşkilatı, Reyhanlı’da yaşanan üzücü patlama olayı ile ilgili ilçe meydanında basın açıklaması okudu.

CHP İlçe Teşkilatı yöneticileri, öğlen saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda üyeleriyle bir araya geldi. CHP Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Yurt Yıldırım, hazırladıkları basın açıklamasını okudu. Polisin güvenlik önlemi aldığı açıklama etkinliğinde, bazı partililerin ellerindeki pankartlar dikkat çekti. Patlama olayında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dileyerek sözlerine başlayan Yurt Yıldırım, “Emperyalist güçlere ve onların yerli işbirlikçisi olanlara, Ortadoğu’dan elinizi çekin diyoruz. Ulu önder Atatürk’ün, ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkesinden hızla uzaklaşarak savaş çığırtkanlığı yapan AKP iktidarına iç ve dış politikalarını yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz. Daha düne kadar dost olduğun, ortak Bakanlar Kurulu topladığın Bodrum’da aile toplantılarında buluştuğun Esad’a karşı kimden ve hangi egemen güçlerden emir alarak birden bire U dönüşü yaptın ve düşmanca tavır sergilediğini açıklamanı istiyoruz. Yoksa bu politikalarının altında kalacağını ve her zaman barıştan yana olan halkımızı bu oyunu bozacağına inanıyoruz.

Biz CHP olarak sıfır komşuya getirilen dış politikada Dışişleri Bakanlığı’nı düş işleri bakanlığına çeviren sayın Davutoğlu’nu istifaya davet ediyoruz. O da yetmez, Reyhanlı’dan önce ABD’ye gitmeyi daha önemli gören ve oradan alacağı talimatlara göre dış politikayı belirlemeye çalışan sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da istifaya davet ediyoruz. Suriye ile olan 700 kilometre sınırımızı yolgeçen hanına çeviren ve dünyanın en radikal terör örgütlerini ve ajanlarının bölgede yerleşmesini sağlayan iktidar partisine bu taşeronluğun ne size, ne de ülkemize hiçbir faydasının olmayacağını bir kez daha haykırıyoruz. Bir çok kuruluşa ve yayın organına göre ölü ve yaralı sayısının kat ve kat fazla olduğu konuşulan bir ortamda yayın yasağı protesto adeta gelinen noktada ki suçunu örtbas etme telaşına düşen iktidarın yayın yasağını protesto ediyor, kınıyoruz. Aylardır özgür Suriye Ordusu denilen kişilerin eline para ve silah vererek kardeş kanı döktüklerin içeride ve dışarıdaki barış palavralarının ne kadar inandırıcı olduğu konusunu sizlerin takdirine bırakıyoruz.

Yalana, talana ve taşeron iktidara buradan bir kez daha sesleniyoruz. ABD’nin çıkarları doğrultusunda Ortadoğu’da bizleri komşularımızla savaştırmanıza izin vermeyeceğiz. Ortadoğu’da Irak’ta 1 buçuk milyondan fazla insanın canına kıyanlar ve ortakları Irak’a demokrasi mi getirdiniz? Mısır’a, Tunus’a, Libya’ya demokrasi mi getirdiniz de Suriye’ye demokrasi getirmekten bahsediyorsunuz? Bu yalanınıza, Türk halkının her zaman karnı toktur ve sizin kirli pazarlıklarınıza izin vermeyecektir” dedi.

CHP Edremit İlçe Teşkilatı yöneticileri ve üyeleri, açıklamanın ardından alkış tuttu ve olaysız bir şekilde meydandan ayrıldı.
Kaynak: İHA