Beyaz Saray yemeğinde ilginç ayrıntı

Başbakan Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın Beyaz Saray'da bir araya geldiği akşam yemeğinde ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

Beyaz Saray yemeğinde ilginç ayrıntı
Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Obama akşam yemeğinde bir araya geldi. 3 saat 15 dakika süren yemekli toplantıda ağırlıklı olarak Suriye görüşüldü.

ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan onuruna akşam yemeği verdi. Beyaz Saray'ın 'Kırmızı Salonu'ndaki yemek 3 saat 15 dakika sürdü.

Yemekte Başbakan Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan eşlik etti.

ABD tarafından ise yemeğe Dışişleri Bakanı John Kerry ve Obama'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Tom Danilon katıldı.

BIÇAKLAR SOLA TARAFA KONDU
Yemek salonundan geçilen bir fotoğrafta ilginç bir detay da yer aldı. Beyaz Saray yetkilileri, servis düzenini Başbakan Erdoğan'ın hassasiyetlerini göz önüne alarak gerçekleşti. Fotoğrafta, bıçakların Erdoğan'ın önünde yer alan servis tabağının sol tarafında yer aldığı görülüyor.

SOLDA OLMASININ BİR ANLAMI VAR
Dünya standarlarında servis açılırken bıçak sağda, çatal ise solda durur. İslam'da sağ el ile yemenin sünnet olduğu ve bununla ilgili sahih(Makbul olan,uygun,eksiksiz ve tam olark kabul gören) olan hadisler mevcut. Beyaz Saray'daki yetkililer de bunu gözeterek Erdoğan'ın bıçağını sola, çatalını ise sağa koydular.

Yeme içme ile ilgili hadis:

'Biriniz yemek yediğinde sağ eliyle yesin. Su içtiğinde sağ eliyle içsin. Sağ eliyle alsın, sağ eliyle tutsun. Çünkü şeytan sol eliyle yer ve içer. Sol eliyle alır ve verir.'