Ulaşım Zammına Bbp’den Tepki

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, BURULAŞ’ın özel halk ve belediye otobüslerine sessiz sedasız zam yapmasını eleştirdi.

Ulaşım Zammına Bbp’den Tepki
BURULAŞ’ın 2012 yılında yüzde 19 zam yaptığını, en son zammı 7 Aralık 2012 tarihinde yaptığını hatırlatan Ünsal, “Ne hikmetse, eskiden dönemler itibariyle zamlar yapılırdı, şimdiyle bir gecede ansızın zam yağıyor. BURULAŞ 2013 yılında yine sesiz sedasız zam yaptı. Özel halk otobüslerine ve belediye otobüslerine 10 kuruşluk zam yüzde 7’ye tekabül ediyor. Yılın yarısı düşünüldüğünde, yıllık faiz ve enflasyonun 2 katı zam yapılmıştır” dedi.

Vatandaşların zaten aktarmalar yüzünden tek araçla bir yere ulaşma imkanın olmadığına dikkat çeken Ünsal, bunun yakında bütün ulaşıma zam geleceğinin habercisi olduğunu ifade etti.

Ünsal, “Aslında bu zamla özel halk otobüsleri bahane edilerek belediye otobüsleri daha fazla oranda zam almıştır. Belediye özel halk otobüslerinden yaptığı kesintilerinden kısıntıya gitmemek için bu zammı yapmıştır. Türkiye İstatistik Kurumu’nun belirlediği enflasyon değerleri yüzde 5 iken, ulaşıma yapılan zam yüzde 7’dir. Belediyelerin eli vatandaşında cebinde. Halka paramatik gibi bakıyorlar. Asgari ücretliye ve memurlara zam verileceği zaman TÜİK’in belirlediği enflasyon oranı esas alınırken, hükümet ve belediyeler zam yaparken bunu dikkate almıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA