Ula’da Deprem Paniği

Muğla’da bu sabah saat 06.02’de meydan gelen 4,6 şiddetindeki deprem esnasında depremin merkez üssü Muğla’nın Ula ilçesinde vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.

Panik, güvenlik kameralarına yansırken, vatandaşlar deprem esnasında kendilerini sokağa attı.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları Enstitüsü tarafından sabah saat 06.02’de merkez üssü Ula’nın turistik köyü Ataköy olan 4,6 şiddetindeki deprem sonrası saat 15.00 itibari ile 30 ayrı arttı deprem meydana geldi. Ataköy dışında, Yeşilçam, Kızılkaya, Esentepe, Çıtlık, Şirinköy, Elmalı, Gökova, Portakallık, Çörüş köyleri başta olmak üzere irili ufaklı depremler meydana geldi.

4,6 şiddetindeki depremin merkez üssü olarak açıklanan Ataköy’de vatandaşlar ilk anda panik yaşadıklarını belirtti.

Ataköy’e gelen turistler ise günlük yaşamlarını sürdürürken köy muhtarı Hüsamettin Karakuş, “Sabah deprem öncesi bahçede idim. Eve girdikten hemen sonra ani bir sarsılma ile kendimi dışarı attım. Allah’a şükür can ve mal kaybımız olmadığı gibi, binalarda da hasar yok” dedi.

Deprem sonrası Ula Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, depremi şiddetli hisseden köylere İlçe Özel İdare ekipleri gönderdi. Ekipler köylerde hasarlı ev olup olmadığı konusunda tutanak tutular. Depremin en şiddetli hissedildiği Ula ilçesinde ise güvenlik kameralarına vatandaşların panik anı ve güvenlik kameralarının deprem esnasındaki titremesi yansıdı. Sokakta yürüyen vatandaşlar ve kahvede oturan vatandaşlar deprem ile kendilerini sokağa atarken, kısa süreli panik yaşadı.

35 ARTTI MEYDANA GELDİ
Sabah saat 06.02’de Ula’nın Ataköy köyünde meydana gelen 4,6 şiddetindeki deprem sonrası saat 15.00’e kadar irili ufaklı 35 arttı meydana geldi. 4,6 şiddetinden sonra en büyüğü 3,6 ila 1,8 arasında değişen 35 artı deprem bölgede fazla hissedilmedi.
Kaynak: İHA