Konya’da Üç Ayların Gelişi Fener Alayı İle Kutlandı

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından mübarek üç ayların gelişi nedeniyle Fener Alayı programı düzenlendi.

Konya’da Üç Ayların Gelişi Fener Alayı İle Kutlandı
Kültürpark Amfi Tiyatro’da düzenlenen ve kapalı havaya rağmen binlerce Konyalının katıldığı program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muhammed Emin Şahin, üç ayların başlaması nedeniyle fener alayı düzenleyerek Konya’nın önemli bir geleneğini yaşatmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

İl Müftüsü Şükür Özbuğday da, üç ayları ve Regaip Kandili’ni tebrik ederek, mübarek günleri layıkıyla idrak edebilmeyi diledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Fener Alayı için bir araya gelen binlerce insanın birlik ve beraberlik içinde bir Konya tablosu sergilediklerini dile getirdi. Konya’nın her zaman her alanda örnek olmuş bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Üç ayların hemen başında, Regaip Kandili öncesinde düzenlenen Fener Alayı programı, kültürümüzün ve değerlerimizin yaşatılması, inancımızın yansımasının halkımızla paylaşılması açısından son derece önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasında üç ayların tüm insanlık için hayırlar getirmesini, zulüm gören insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını dileyen Başkan Akyürek, Hatay Reyhanlı’daki patlamalarda şehit olanlara Allah’tan rahmet diledi.

Özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği programda Hacivat-Karagöz, paytak, ip cambazı gibi gösterilerin ardından çocuklara çeşitli hediyelerle birlikte fener hediye edildi. Fenerleri yakan çocuklar Kültürpark’ta oluşturdukları rengarenk görüntülerle bir geleneği yaşatmanın mutluluğunu yaşadılar.
Kaynak: İHA