Kızılay Ahlat’ta Kan Topladı

Türk Kızılay’ı Van Bölge Kan Merkezi tarafından, Bitlis’in Ahlat ilçesinde kan bağışı toplanıyor.

Kızılay görevlileri, ilçenin Yukarı Çarşı Meydanı'na kurduğu kapalı TIR'da vatandaşlardan kan bağışı kabul ediyor. Kan alma aracında görevli Doktor Nisa Aydın, ilçede başlatılan kan bağışına vatandaşların ilgi gösterdiğini ifade etti.

Doktor Nisa Aydın, "Kızılay Van Bölge Kan Merkezi olarak Bitlis, Van, Muş, Hakkari, Ağrı, Iğdır ili ile ilçelerinde vatandaşlardan aldığımız kanla bölgede bulunan devlet ve özel hastanelerin kan ihtiyacını karşılıyoruz. Geçen yıllarda da Ahlat'a kan almak için geliyorduk. Kan vermek isteyen herkesi bekliyoruz. Kan bağışı almadan önce belirli testler yaptıktan sonra vatandaşlardan kan bağışı alıyoruz. Bu yıl düzenlenen kan bağışı programı çerçevesinde 2 gün Ahlat’ta kan toplayacağız. Daha sonra çevre il ve ilçelerde de kan bağışı toplamaya devam edeceğiz. İlçe halkından kan bağışı için destek bekliyoruz. 1 Temmuz 2013’e kadar çeşitli yerlerde kan bağışı toplamaya devam edeceğiz” dedi.

Kızılay görevlileri, kan veren vatandaşların kaybettikleri sıvının dengelenmesi için de meyve suyu ve bisküvi ikram ettiklerini belirttiler.
Kaynak: İHA