Güney Koreli Genç, Biga'ya Ulaştı

Güney Kore'den 15 Kasım 2011'de dünya turuna çıkan Jemin Park , Biga'ya ulaştı.

Park, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gürcistan'dan 31 Mart'ta giriş yaptığı Türkiye'de, Karadeniz bölgesinden Akdeniz bölgesine kadar bisikletiyle gezerek Biga'ya geldiğini bildirdi.

Birçok ülkeyi gezeceğini belirten Park, "Dünyayı gezmeyi kendim istedim. Güney Kore'de iki yıl askerliğimi yaparak biriktirdiğim parayla çok ucuza seyahat ediyorum. Her insan yalnız ve özgür olmalı" ifadesini kullandı.

-Oya sergisi açıldı

Biga Kent Konseyi Kadın Meclisinin Kültür, Sanat ve Sosyal Etkinlikler Çalışma Grubu tarafından hazırlanan oya sergisi törenle açıldı.

Halimbey Konağı'ndaki törene, Biga Kaymakamı Fatih Genel, eşi Yasemin Genel, Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülgün Çako, Bandırma Kadın Meclisi Başkanı Nesrin Aydoğmuş katıldı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Fatma Ilgın, törende yaptığı konuşmada, iğne oyası yapan kadınların sayısının çoğalmasını sağlamak ve bu Osmanlı sanatını yaşatmak amacıyla düzenledikleri kurslarda ortaya çıkan eserleri sergilediklerini bildirdi.

Daha sonra, sergideki eserler incelendi.

-Başkan Tüzümet güven tazeledi

Biga Çiçeklidedespor Kulübünün 16'ncı olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Kulüp binasında, divan başkanlığını Faruk Kısa'nın yaptığı toplantıda, 74 üyeden 39 üyenin imzasıyla başkanlığa 4'üncü kez Ferhan Tüzümet seçildi.

Tüzümet, toplantıya katılan üyelere teşekkür ederek, "Çiçeklidedespor Kulübü Derneğinin 1988 yılından bu yana kurucusu ve 4 dönemdir başkanıyım. Kulüp başkanlığı bana manevi yönden çok şey kattı. Kulübümüze maddi desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Özkan ve iş adamlarımıza teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Muhabir: Serten Akkaya / Burak Akay

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA