Gümüşhane Valisi Mayda Açıklaması

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, engelli vatandaşların karşılaştıkları engelleri en aza indirmek için devletin her kurumuna kanunlarla verilmiş görevler olduğunu belirtti.

Mayda, "Engelliler Haftası" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, devletin gücü arttıkça her alanda olduğu gibi engelliler için de gözle görülür iyileşmelerin sağlandığını ifade etti.

Gelişmiş, çağdaş toplumların göstergelerinden biri olan engelli vatandaşların sosyal topluma gerektiği gibi entegre olmasının hem ileri bir kamu yönetimi anlayışının hem de sosyal bir devlet olmanın da göstergesi olduğunu vurgulayan Mayda, Türkiye'de bu konuda birçok düzenleme yapıldığını ve engelli vatandaşların daha rahat edebileceği düzenlemelerin hayata geçirildiğini bildirdi.

Engelli vatandaşların karşılaştıkları engelleri en aza indirmek için devletin her kurumuna kanunlarla verilmiş görevler olduğunu ifade eden Mayda, şunları kaydetti:

"Bunların başında eğitim ve öğretimi sürdürebilmeleri için ihtiyaç duyulan araç gereç temini, engellilerin fiziki durumuna uygun iş, rehabilitasyon ve tedavi imkanlarının sağlanması, kentsel altyapıların engellilerin durumuna göre düzenlenmesi yönünde bağlayıcı düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Tabii bu gelişmeler çok güzel ve sevindirici olsa da bizler yapılanları yeterli görmüyor, daha iyisine ulaşmayı hedefliyoruz."

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA