Dersimiz Hayvan Sevgisi

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, çocukların hayvanları tanımaları için Yunuseli Mahallesi 23 Nisan İlköğretim Okulu’nda konferans verdi.

Dersimiz Hayvan Sevgisi
Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Aysu İlman Altıkardeşler, 23 Nisan İlköğretim Okulu’nun eğitim salonundaki konferansta, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi hakkında çeşitli bilgiler verdi. Hayvanların bakım ve tedavileri ile ilgili çocuklara bilgiler aktaran Altıkardeşler, barınakta koruma altındaki hayvanların aşı ve tedavileri yapılarak son derece sağlıklı ortamlarda kaldıklarını, barınağın Avrupa’nın en modern tesislerinden birisi olduğunu söyledi.

Sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanların gerek vatandaşlar, gerekse görevli ekipler tarafından toplanarak aşı ve bakımlarının yapıldığını, sokak köpeği ve kedilerin de kısırlaştırılarak kontrolsüz şekilde üremelerinin önlendiğini söyleyen Altıkardeşler, sunumun sonunda sahneye getirilen yavru köpekler üzerinde tedavi yöntemlerini çocuklara uygulamalı olarak anlattı.

Barınakta kalan hayvanların nasıl sahiplenilebileceği, barınakta görevli personel tarafından bir parodi ile çocuklara anlatıldı. Bir görevli tarafından konferans salonuna getirilen yavru köpek, sahneye çıkartılan bir öğrenci tarafından muayene edilerek aşılandı. Konferans salonunu dolduran yaklaşık 120 civarındaki öğrenci, kendileri için hazırlanan programı büyük dikkatle takip edip, merak ettikleri konuları sordu.
Kaynak: İHA