Çtso Çanakkale Evi Açıldı

Çanakkale’nin tarihi, kültürel ve sosyal değerlerinin, yöresel ürünlerinin tanıtımına ve turizm potansiyelinin artırılmasına hizmet edecek olan ÇTSO Çanakkale Evi açıldı.

Çtso Çanakkale Evi Açıldı
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası kısa bir süre önce İskele Meydanı'ndaki tarihi hizmet binasından, organize sanayi bölgesinde yeni yaptığı kongre ve fuar merkezi binasına taşındı. Boşalan tarihi bina ise Çanakkale Evi olarak düzenlendi.

Çanakkale Evi’nde Çanakkale Savaşları’nda kullanılan eserler, Çanakkale ile ilgili kitapların yer aldığı kütüphane, Çanakkale’de üretilen ürünler yer alırken, tanıtım filmi ve sunum toplantı odası, sergi alanları ve Çanakkale lezzetlerinin sunulacağı Çanakkale Evi Bahçesi de bulunuyor.

Açılışta konuşan ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Çanakkale Evi'ni gerekli konumda ve olması gereken binada açmanın mutluluğu yaşadıklarını söyledi.

Engin "Çanakkale kent merkezimizin Üniversite Kenti, Turizm Kenti olması arzusundayız. Bir ilin turizm kenti olması, turistin gelmesi, gelince kalması, döndüğünde aklı kalması, tekrar gelmeyi düşünmesi ile mümkündür. Bunun için de geldiğinde gezeceği, göreceği dokunacağı objeler olmalı, kültür ve sanata şahit olmalı, tarihi koklamalı, havayı teneffüs etmeli. Bir il sadece arkeolojik değerlerin, denizlerin, kıyıların resimlerinin ya da güzel sözlerin yazıların caddelere asılması ile, uzun ve güzel konuşmalar ile tanıtılmıyor. O İlin tarihine, Allah vergisi değerlerine ne kadar sahip çıkılıyorsa, o kent gelişiyor” dedi.

Vali Güngör Azim Tuna ise bir ilin maddi ve manevi kalkınmasının paralellik arz etmesi gerektiğini ifade etti.

Bunda da en önemli görevin işadamlarına düştüğünü belirten Vali Tuna, "Yatırımcılarımız ve müteşebbis insanımızın öncü rolüne ihtiyaç var. Bu olmadan, sadece bizlerin çalışmasıyla gelişmenin sağlanması mümkün değil. Çanakkale'nin geleceğinin sağlıklı biçimde planlanması için işadamlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Çanakkale Evi'nin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ardından Vali Tuna ve beraberindekiler, kurdele keserek Çanakkale Evi'ni açtı ve içini gezdi.
Kaynak: İHA