Belediye Başkanı Kılıç'tan Açıklama

Edremit Belediyesine yönelik "rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma ve Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na muhalefet" iddialarıyla açılan davada, 4'ü tutuklu 18 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesinde davanını ikinci duruşmasına, tutuklu sanıklar Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Ed-Bel Limited Şirketi Genel Müdürü Hasan Tunceli, şirket muhasebecisi Mustafa Erol ve iş adamı Remzi Akın ile sanıkların avukatları katıldı.

Duruşmada, suçlamaları kabul etmeyen ve belediye başkanı olarak kararları tek başına vermediğini ifade eden Tuncay Kılıç, "Ed-Bel müdürünün de benim de tek başıma karar alma yetkimiz yok. Belediye meclis üyelerinin de görüşlerini alarak ortak karar veriyoruz. Biz buradayız ama meclis üyeleri dışarıda. Eğer ben suçluysam, buradan meclis üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulunuyorum" dedi.

Savunmalarını yapan diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçlamaları reddetti.

-3 sanık tahliye edildi-

Cumhuriyet Savcısı, 4. yargı paketi kapsamında, Kılıç, Tunceli, Erol ve Akın'ın tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Kılıç'ı "ihaleye fesat karıştırma, evrakta sahtecilik ve kamuyu zarara uğratma" suçlarından tahliye ederken, imar servisi ile ilgili "örtülü ödenek" dosyasından tutukluğunun devamına karar verdi. Mahkeme, diğer 3 sanığın ise tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Edremit Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla, 1 Ekim 2012'de, rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma ve 3628 Sayılı Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçlamaları üzerine Edremit Belediyesi'ne operasyon düzenlenmiş, Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, oğlu Fatih Oğuzhan Kılıç, Ed-Bel Limited Şirketi Genel Müdürü Hasan Tunceli, şirket muhasebecisi Mustafa Erol'un da aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklanmıştı. İlk duruşmada sanıklardan 6'sı tahliye edilmişti.

Muhabir: Hakan Firik / Cem Şan

Yayıncı: Serdar Yılmaz
Kaynak: AA