Başbakan ABD'de ilk toplantısını gerçekleştirdi

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, inşaatı tamamlanınca Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin cazibe merkezi olarak farklı inançlardan kimseleri bir araya getireceğini belirterek, "Bugün sadece bir inşaatın temelini atmıyoruz. Bugün bizden farklı inançtakilere kardeşlik elimizi bir kez daha uzatıyoruz. İslam'ı ve Müslümanları yanlış biçimde tanıtma gayreti içinde olan çevrelerle ve İslamofobi ile olan mücadelemizde de önemli bir adım atıyoruz" dedi.

Başbakan ABD'de ilk toplantısını gerçekleştirdi
Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı, ABD'nin Maryland eyaletinde inşaatına başlanan Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezindeki törende yaptığı konuşmada, merkezin sadece Washington'daki Müslümanlara değil, bir örnek teşkil etmek suretiyle ABD'deki tüm Müslümanlara hizmet edeceğini belirtti.

Merkezin aynı zamanda, özellikle yakın çevresindeki tüm Amerikalıların hizmetinde olacağını, gençlerin eğitimine, spor yapmalarına imkan sağlayacağını ifade eden Tan, 'Ve hepsinden önemlisi, bir cazibe merkezi olarak farklı inançlardan kimseleri bir araya getirecek ve 'camiler, kardeşliklerin başladığı yerlerdir' sözünü de bizlere yaşatacaktır' diye konuştu.

-'ABD'nin başkentinde kardeşlik merkezi'-

'Amerika'nın başkentinde bir kardeşlik merkezinin inşaatını başlattıklarını' kaydeden Tan, şunları söyledi:

'Tüm dinlerden gençler, çocuklar bu çatının altında birbirlerini daha yakından tanıyacak, dinimizin temeli olan hoşgörü ve kardeşlik burada yaşanılacak ve öğrenilecek. Dolayısıyla bugün sadece bir inşaatın temelini atmıyoruz. Bugün bizden farklı inançtakilere kardeşlik elimizi bir kez daha uzatıyoruz. İslam'ı ve Müslümanları yanlış biçimde tanıtma gayreti içinde olan çevrelerle ve İslamofobi ile olan mücadelemizde de önemli bir adım atıyoruz.'

-'Size minnet borçluyuz'-


Başbakan Erdoğan'a da projeye olan ilgisi ve desteğinden dolayı şükran borçlu olduklarını ifade eden Tan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi projesiyle bizzat ilgilenen, değerli vaktini ve imkanlarını bu projenin hayata geçmesine vakfeden Sayın Başbakanımıza ayrıca şükran borçluyuz. Göreve geldiğinden bu yana huzurlarına her çıktığımda bana projenin akıbetiyle ilgili sorular yöneltmişler, karşılaştığımız sıkıntıların çözümünde bizzat devreye girmişlerdir. Sayın Başbakanım, zat-ı alilerinin katkısı ve ilgisi, bir fikrin gerçeğe dönüşmesini mümkün kılmıştır, size minnet borçluyuz.'

Projede hizmeti geçen tüm Türk ve Amerikalı yetkililere de teşekkür eden Tan, 30 yıl önce arazinin satın alınması işlemlerini başlatan Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nin merhum Din İşleri Müşaviri Abdülbaki Keskin'i de rahmetle andı.

Muhabir: Mehmet Toroğlu-Barışkan Ünal

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA