Aksaray Tanıtım Günleri

Aksaray Tanıtım Günleri, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı.

Açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aksaray’ın ünlü çoban köpeği Malaklı’ya hayran kaldı.
3 gün sürecek olan Aksaray İli Tanıtım Günleri, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı.

Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Atalay, tanıtım günlerinin Aksaray için verimli geçeceğini, dileklerinin ise Aksaray’ın hayırlar getirmesi olduğunu ifade etti.

Osmaniye civarında düşen F-16 uçağın pilotu Aksaraylı Hamza Gümüşsoy’a Allah’tan rahmet ve yakınlarına sabırlar dileyen Atalay, “İllerin Ankara’ya gelerek burada tanıtım günleri düzenlemesinden memnun oluyoruz. Hatta buna bir miktar destek veriyoruz. Başbakanlık olarak benim sorumluluğumda illerin ilk tanıtımına bir miktar destek veriyoruz. İkinci tanıtımda vermiyoruz, sadece cesaretlendirmek ve teşvik etmek için ilk tanıtımlarında 50 bin TL veriyoruz. Bu Aksaray’ın ilkidir ve tebrik ediyorum” dedi.

İllerin Ankara’da tanıtım günleri düzenlemesinin kendi başına bir kazanç olduğunu dile getiren Atalay, AK Parti’nin politikasında yerel yönetimlere çok önem verildiğini söyledi.

Atalay, “Yerel yönetimlerde de ana motifimiz her şehrin marka olmasıdır. Şehirlerimizin markalaşması ve o marka özelliğini iyi tanıtması şehre ziyaretleri de attıracak, ürünlerinin ve özelliklerinin daha iyi tanıtılmasına vesile olacak. İllerimizin burada iki yıldır kendini görücüye çıkarması çok faydalı ve verimli bir faaliyet” diye konuştu.

Her bölgenin insanının birbirinden değerli olduğunu ancak orta Anadolu’nun Türkiye’nin çok yükünü ve sorumluluğunu taşıyan sorumluluk sahibi bir bölge olduğunu belirten Atalay, yatırımı ve kalkınması fazla olmadan fedakarlıkları fazla olan bir bölge olduğunu kaydetti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ise, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırı ve Osmaniye civarında F-16 uçağının düşmesi sonucu şehit olan Aksaraylı üsteğmen Hamza Gümüşsoy’a Allah’tan rahmet dilediğini belirtti.

Aksaray’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptığı konuşmaları hatırlatan Eroğlu, “Ziyaretim sırasında şunu söylemiştim; 2013-2014 yılında Aksaray’da bakanlığımız açısından hamle yılı ilan ediyoruz diye söyledik. Hatta oraya yaklaşık 350 milyon TL tutarında 15 tane müjde vereceğimizi ifade ettik. İnşallah bunlar devam ediyor. Bende yakında Aksaray’a gelerek tesislerin temelini atacağız” dedi.

Aksaray’ın büyüyerek güzelleştiğini ifade eden Eroğlu, son zamanlarda Aksaray’ın İç Anadolu’da parlayan bir yıldız haline geldiğini kaydetti.

Aksaray’ın bahtının açık olduğunu sözlerine ekleyen Eroğlu, Aksaray’ın yolunun da açık olmasını dilediğini belirtti.

“AKSARAY MALAKLISI BAKANLARI KENDİSİNE HAYRAN BIRAKTI”
Yapılan açılış konuşmalarının ardından Atalay ve Eroğlu, Aksaray Tanıtım Günleri’nin açılış kurdelesini kesti. Bakanlar statları tek tek dolaşarak Aksaray’ın ürünleri hakkında bilgi aldı. Aksaray’ın ünlü çoban köpeği Malaklı ise, Atalay ve Eroğlu’nu kendisine hayran bıraktı. İriliği ve duruşuyla tüm dikkatleri üzerine çeken Aksaray Malaklısı hakkında Atalay ve Eroğlu, yetiştiricilerden bilgi aldı. Atalay ve Eroğlu Aksaray Malaklısı ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Stantları dolaşarak vatandaşlarla sohbet eden Atalay ve Eroğlu, Aksaray’ın damak tadına da baktı.
Kaynak: İHA