Yaşar Alptekin Gelibolu’da

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, Umut İlmi Araştırmalar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak kurulan (UMUTDER'in) Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında düzenlediği panele, eski manken Yaşar Alptekin katıldı.

Bu kapsamda, Gelibolu'nun camikebir mahallesinde UMUTDER derneğinin düzenlediği panele Araştırmacı yazar ve aynı zamanda oluşturulan Namaz Gönüllüleri Platformu üyesi Abbdullah Yıldız ile bir dönemin eski mankenlerinden ve aynı zamanda sinema jönlerinden olan Yaşar Alpteki'nde katıldı.

Panelde ilk konuşan araştırmacı ve yazar Abdullah Yıldız oldu. Yıldız konuşmasında, "biz kendimize Namaz Gönüllüleri diyoruz. Gördük ki, ortalama her gün bin kişi ölüyor. Ama bunların % 75'i namaz kılmadan değil de, namaz kılamadan ölüyor diyelim. Çeşitli sebepleri oluyor insanların. İşte bizde bu yoldan çıkarak, 2006 Ağustos'unda başlayan namazla diriliş rüzgarının tüm Anadolu'yu, Rumeli'yi, Kıbrıs'ı saracak bir meltem haline geldi. Sizleri dünya ve ahretinizi kurtaracak bir namaz seferberliğine çıkıyoruz. Bu topraklarda ve tüm yeryüzünde Kuran’ın ışığında secde etmeyen tek insan kalmayana kadar seferberlik devam edecek. Namaz aşığı olmalıyız. Müslüman vaktin kıymetini bilecek. Namazı hayatınıza değil, hayatınızı Namazın arasına sıkıştıracaksınız" dedi.

Bu konuşmanın ardından söz alan eski manken, ve sinema sanatçısı Yaşar Alptekin, nüfusuna göre 52 yaşında olduğunu, ancak kendisini henüz 9 yaşında kabul ettiğini söyleyerek “Ben Namaza başlayalı 9 yıl oldu. Namaza başlamadan önceki hayatı yaşamadığımı Namaza başlayınca anladım. Meğer ben daha önce hiç yaşamamışım. Rabbim bana bu güzelliği yaşamamı bahşetti. Ben de bu güzelliği şimdi doya doya, sindire sindire yaşamaya çalışıyorum. Bir daha dünyaya gelmeyeceğimizi hepimiz biliyoruz. Peki daha ne bekliyoruz arkadaşlar. Yarına çıkmaya kimin ne garantisi var. Bakın, her yapılan şeyin bir hesabı var. Lokantada yemek yediniz, su içtiniz. Çıkarken hesap ödüyorsunuz. Ödemeden çıkabiliyor muyuz? Hayır, çıkamıyoruz. Peki bu dünyada bize sunulan bu güzelliklerin hesabını yarın bu dünyadan giderken bize sorulmayacağını mı sanıyorsunuz. Hesap ödemeyecek misiniz? Elbette ödeyeceğiz. Rabbimizin bize verdiği nimetlere, onun emrettiği şekilde teşekkür ederek ödemeliyiz. Namazı kılmalıyız. Hem de kendimizi kaybedercesine. Simdi kime sorsam Müslüman der. Ama bunu çok iyi bilmeliyiz, sözle Müslüman olunmuyor. Okuyacağız, anlayacağız ve uygulayacağız. Namaza nasıl başladığımı merak ediyorsunuzdur. O pırıltılı ve şak şaklı dünyadan böyle mütevazı bir ortama nasıl geldim. Bir gün eve geldiğimde televizyonu açtım ve yan tarafa geçtim. Televizyonun sadece sesini duyuyorum. ‘Ünlü işadamlarından Sakıp Sabancı hayatını kaybetmiştir. Şu camide kılınacak namazın ardından toprağa verilecektir.’ Birden durdum ve düşündüm, ‘bu kadar zengin bir adam öldü’ dedim. Bir tabut ve sadece bir kefen. Yanına hiç bir şey alamadan gömülecek. ‘Ben bu cenazeye katılacağım ve namazı kılacağım’ dedim ve bu güzel yola baş koydum. Bana arkadaşlarım tam bir yıl deli muamelesi yaptılar. ‘Bu kafayı yemiş, beynini yıkamışlar’ dediler ve benim evim bir yıl boyunca türbe gibi dolup taştı. Arkadaşlar dün dünde kaldı. Yarını Allahtan başka kimse bilemez. O zaman bize sadece bugün ve şuan kalıyor. O zaman şu anı Rabbimizin emrettiği gibi yaşamak hepimize nasip olsun" dedi.

Panale katılan Gelibolu Müftüsü İsmail Yıldız ise, "işte hepimize güzel bir örnek olacak Yaşar Alptekin kardeşimizin hayatı. Ne kadar güzel söyledi.

Daha önceki hayatını yaşamamış kabul ediyor. Diğer hocamız Abdullah Yıldız'ında söylediği gibi, Namaz çok önemli. İnsan namazda iken, her şeyden arınır. Arınamıyorsak, bir sorun var demektir. Cemaatle Namazlarımızı kılalım" dedi.

Kaynak: İHA