Vali Mayda Açıklaması

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Samsun'dan başlayarak Arvin'e kadar tüm turizm merkezlerinin entegrasyonu amacıyla hayata geçirilecek Yeşil Yol Projesi kapsamında Gümüşhane'nin turizm merkezleri ile de entegresinin sağlanacağını bildirdi.

Mayda, yaptığı yazılı açıklamada, Dumanlı köyü sınırları içinde bulunan Santa Harabeleri'nin Gümüşhane'nin önemli turizm merkezi olduğunu, geçen 4 yılda ulaşım için 1.5 milyon lira harcama yapıldığını belirtti.

Santa Harabeleri'nin üçüncü derece SİT alanı olduğunu vurgulayan Mayda, şöyle devam etti:

"Çakırgöl, Cami Boğazı, Krom harabeleri ile İmera Manastırı ve Karaca Mağarası gibi ilin diğer turizm merkezleri ile bağlantısı için bu güne kadar İl Özel idaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığı ile Olucak köyündeki İmera Manastırı'ndan Cami Boğazı Yaylası'na kadar olan 14 kilometrelik yol, karayolları standartlarında yeni bir güzergah olarak açılmış bulunmaktadır. Cami Boğazı Yaylası ile Taşköprü Yaylası arasındaki 5 kilometrelik yol ise bu yıl içinde standartlara uygun olarak tamamlanacaktır. Samsun'dan başlayarak Artvin'e kadar tüm turizm merkezlerinin entegrasyonu amacıyla hayata geçirilecek Yeşil Yol Projesi kapsamında ilimizin turizm merkezleri ile de entegresi sağlanacaktır.

Çakırgöl, Zigana ve Santa'yı birbirine bağlamak bizim için büyük önem arz ediyor. Karaca Mağarası'ndan başlayan, Krom Vadisi, İmera Manastır, Cami Boğazı, Çakırgöl, Taşköprü Yaylası ve Dumanlı Santa Harabeleri ilimizin olmazsa olmazları arasındadır. Tarihsel ve kültürel açıdan büyük önem taşıyan bu turizm merkezlerimizi birbirlerine bağlarken Yeşil Yol Projesi ile de diğer illerimizin turizm merkezleri ile de bağlantısı sağlanacaktır."

Mayda, Yeşil Yol Projesi için bu yıl 5 milyon liralık ödenek talebinde bulunduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ödenekle gerek Giresun tarafındaki giriş noktasında gerekse Trabzon tarafından çıkış noktasında yer alan turizm merkezlerinin birbiriyle olan bağlantılarının sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılacak. Ödeneğin yaklaşık 1,5 milyon lirasını Olucak, Taşköprü, Santa arasındaki yolun eksiklerinde kullanmayı planlıyoruz, geri kalanını da Giresun tarafından bağlantıları sağlayacak bölümlerde kullanmayı planlıyoruz. Yeşil Yol Projesi'nin sadece Gümüşhane ayağı 35 milyon liralık dev bir projedir ve ileri ki yıllara sarkacak bir projedir."

Muhabir: Engin Doğru-İbrahim Özdemir

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
Kaynak: AA