Tbmm Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Şentop, Anayasa ve Adalet Komisyonlarının Ak Parti'li Üyelerine, Anayasa Yapım Sürecine İlişkin Bilgi Verdi

Meltem Yılmaz- TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Meclis Anayasa ve Adalet komisyonlarının AK Parti'li üyelerine, yeni anayasa yapımında sürece ilişkin sunum yaptı.

Alınan bilgiye göre, Şentop, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili İdris Şahin'in, yeni anayasa süreciyle ilgili bilgi talep etmesi üzerine, komisyon üyeleriyle AK Parti Genel Merkezi'nde biraraya geldi.

Şentop, Anayasa Komisyonu ve Adalet Komisyonu'nun AK Parti'li üyelerine, ilk olarak, yeni anayasa çalışmalarında sürece ilişkin bir sunum yaptı. Şentop, yaklaşık 4 saat süren toplantıda, komisyonun çalışma sistemini anlattı, bugüne kadar kabul edilen madde sayısı ve bu maddelere ilişkin bilgi verdi.

Mustafa Şentop, daha sonra komisyon üyelerinin sorularını yanıtladı.

Toplantıya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Şentop, milletvekillerinin yeni anayasa sürecini dışarıdan, basından takip ettiğini söyledi.

Şentop, milletvekillerinden toplantı yapılarak, bilgi verilmesi yönünde gelen talebi değerlendirdiğini dile getirdi.

Buna benzer bir toplantının yaklaşık 1 ay önce yapıldığını ve AK Parti'den 30 kadar milletvekilinin katıldığını ifade eden Şentop, diğer milletvekillerinin de yeniden bir toplantı yapılmasını istediğini belirtti.

Yeni anayasa yapım sürecine ilişkin ayrı ayrı anlatımların vakit aldığını dile getiren Şentop, bugünkü toplantıya çoğu hukukçu olan yaklaşık 30 milletvekilinin katıldığını vurguladı.

Şentop, daha sonra, isteyen başka hukukçu milletvekilleri ve diğer milletvekilleriyle de bu tür toplantılar yapabileceğini sözlerine ekledi.

Yayıncı: Sefa Salantur
Kaynak: AA