Sultanbeyli'de "islam'da Evrensel Değerler" Paneli Düzenlendi

Sultanbeyli'de "İslam'da Evrensel Değerler" konulu panel düzenlendi.

Sultanbeyli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Sultanbeyli Lisesi'nin öncülüğünde düzenlenen panelde, Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerle ilçedeki öğrenciler buluştu.

Sultanbeyli Lisesi'nin geliştirdiği projeyle Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde öğrenciler, İslamofobi'yi ve ırkçılığı masaya yatırdı.

Kordinatörlüğünü Sultanbeyli Lisesi yabancı dil öğretmeni Ergin Şeldağ'ın üstlendiği proje kapsamında düzenlenen panele, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Belediye Başkanı Keskin, panelde yaptığı konuşmada, Avrupa ülkelerinde uzun yıllardır doğu dünyasına karşı var olan olumsuz algıya karşı mücadele ettiklerini belirterek, "Bu kapsamda Sultanbeyli Lisemizin gerçekleştirdiği proje büyük önem arz etmektedir. Projeyi gerçekleştiren öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederim" ifadelerini kullandı.

İslam dininin, terörü teşvik etmesinin asla mümkün olmadığını vurgulayan Keskin, şunları kaydetti:

"Kelime anlamı barış olan bir dinin mensuplarına bu türden yakıştırmaları asla kabul edemeyiz. İslamofobi, bu anlamda Başbakan'ımızın da ifade ettiği gibi tıpkı siyonizm gibi, antisemitizm gibi ya da faşizm gibi bir insanlık suçu olarak görülmelidir." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA