Seyitömer İşçileri Ankara'da

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, özelleştirilen Seyitömer işçilerinin durumuyla ilgili çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü kaydetti.

Kinay, yaptığı açıklamada, Seyitömer Termik Santrali'nin özelleştirilme süreciyle ilgili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Murat Mercan Başkanlığı'nda, Özelleştirme İdaresi Başkanı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinin de hazır bulunduğu bir toplantı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Toplantıda, Tes-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Eşref Erdem, Maden-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Ahmet Ateş ve sendika yetkilileri de toplantıda hazır bulunduğu açıklandı.

Kinay ve sandika başkanları toplantının ardından yaklaşık 110 Seyitömer Termik Santrali işçisi ile birlikte yemek yendi.
Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, yemek sonrası işçilere, başından beri bizzat takip ettiği Seyitömer Termik Santrali'nin özelleştirilmesi ile alakalı gelinen süreci ve yapılan görüşmeleri aktarıldı.

Milletvekili Kinay, "Bugün Enerji Bakanlığı'nda Seyitömer'de çalışan işçilerimizle ilgili geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdik.Sendika başkanlarımız nakil, tazminat ve 4-C konularında işçilerimizin beklenti ve isteklerini aktardılar. Çalışmalar olumlu yönde sürüyor'' dedi.

Kaynak: İHA