Kocaeli'de Metal İşçilerinden Eylem

Türk Metal Sendikası üyeleri, Kocaeli'de toplu sözleşme görüşmelerinin hala çözüme kavuşturulamaması nedeniyle yürüyüş yaptı.

Kocaeli'de Metal İşçilerinden Eylem
Yürüyüşe yaklaşık 3 bin işçi katıldı.

Merkez Bankası önünden yürüyüşe geçen işçiler, buradan Sabri Yalım Parkı'na gelerek basın açıklaması yaptı. Yürüyüşe, Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız, Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi, Sakarya Şube Başkanı Şahin Kaya, Türk-İş'e bağlı sendikalar ve binlerce işçi katıldı.

Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız, yaptığı basın açıklamasında, MESS’in işçi değil köle istediğini söyleyerek, "Metal işçileri olarak önemli bir süreçteyiz. Bu süreç sadece sözleşme değil, bir onur mücadelesidir. Bu süreç, fabrikalara onur kazandıran bu işçilere, bu yaşamı çok görenlere karşı bir mücadeledir. Mücadele bayrağımız her yerde dalgalanıyor. Bu sözleşme dönemi bizim için bir aynadır. Doğruyla yanlışı ortaya çıkarmıştır. Biz hem kötülere, hem yanlışlara karşı mücadele ediyoruz. Biz köleliğe hayır diyoruz, adalet istiyoruz. Çirkin ve yanlışların kaldırılmasına kadar mücadelemize hep birlikte devam edeceğiz. Biz kibrit kutusunda yapılmış bir sendika değiliz. Biz fabrikaları yıkan yakanlardan değiliz. Biz adam gibi emekçiyiz. Ama hakkımızı almayı da biliriz" dedi.

Basın açıklamasının ardından işçiler olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA