Coca Cola'nın gizli tarifi bulundu

ABD'nin Georgia eyaletinde yaşayan Cliff Kluge adlı kişi, Coca Cola'nın gizli formülünü bulduğunu iddia etti. Kluge, formülü yazan kağıdı internetten satışa çıkardı.

Coca Cola'nın gizli tarifi bulundu
Eski bir kutu içinde Coca Cola'nın gizli formülünü bulduğunu iddia eden ABD'nin Georgia eyaletinden c, tarifi e-Bay'de 15 milyon dolardan satışa çıkardı.

Cliff Kluge, 19. yüzyıldan bu yana herkesin peşinde olduğu orijinal tarifin, satın aldığı arazide bulduğu eski bir kutunun içinden çıktığını iddia ediyor.

ABD'nin Georgia eyaletinde yaşayan ve mesleği antikacılık olan Kluge, katıldığı televizyon programında, bölgede yaşayan bir kimyagara ait antika bir kutu satın aldığını ve 1943 yılından kalma, üzerinde Coca Cola'nın tarifinin yazılı olduğu kağıdı da bu kutudan çıktığını ileri sürdü.

'ÜZERİNDE KOLA TARİFİ YAZILI BİR MEKTUP BULDUM'

Kluge'un teorisi savaş zamanında üretim için gerekli olan malzemeleri temin etmekte zorlanan Coca Cola'nın, gizli tarifi bu kimyagara yollamış olabileceği yönünde.

Kluge' Böyle bir şey kimseye denk gelmez. Bir mektup buldum ve üzerinde bir tarif ile nasıl yapacağı yazıyor. Bunun Coca Cola'nın gizli tarifi olduğunu düşünüyorum' diyor.

Yıllardır Coca Cola'nın herkesin ulaşmaya çalıştığı formülü 1886 yılında Dr John S Pemberton tarafından geliştirildi.

TARİF COCA COLA'YA AİT DEĞİL


Şirket yetkilileri söz konusu tarifin yıllardır korumalar eşliğinden çok gizli bir yerde tutulduğunu belirtiyor.

Coca Cola'nın tarihi konusunda uzman Ted Ryan ortaya çıkan tarifin kola tarifi olduğunu, ancak Coca Cola'ya ait olmadığını ifade ediyor. Ryan'Bu tarifte tarih boyunca çıkan taklit tariflerden biri' diyor.

15 MİLYONA SATIŞA ÇIKARDI


Tarifi bulan Cliff Kluge, orijinal olduğuna inandığı formülü e-ticaret platformu e-Bay üzerinden 15 milyon dolara satışa çıkardı.

Ana malzemelerinin vanilya, limon, tarçın, portakal ve hindistan cevizi yağları ile lime suyu olduğu iddia edilen Coca Cola'nın formülünü şimdilik paylaşmayı reddeden Kruge, bu tariften milyonlar kazanacağına da pek inanmadığını söylüyor.

Coca Cola'nın gizli tarifi bulundu