Chp'nin Adalet Mitingi

CHP’nin 18 Mayıs’ta Aydın’da, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı ‘Adalet mitingi’ için milletvekilleri çevre illeri dolaşıyor.

Chp'nin Adalet Mitingi
Muğla CHP İl binasında partililer ile bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede Mossad ajanlarının Hatay bölgesinde cirit attığını ileri sürdü.
Türkiye’nin totaliter bir faşizme doğru hızla gittiğini iddia eden Bülent Tezcan, şöyle konuştu: “AKP iktidarı, tek adam rejimini yerleştirme konusunda önünde hiçbir engel tanımadan kararlı bir şekilde yürüme niyetinde, yürüyebilecek mi? Hayır. Buna Cumhuriyet Halk Partisi olarak izin vermeyeceğiz. Devlet ve iktidar kontrolünde terör örgütünün meşrulaştığı ve hızla ülkenin savaşa sürüklendiği bir süreci yaşıyoruz”
Tezcan, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde haince bir saldırıya maruz kalındığını ifade ederek şunları söyledi: “İki yıldan fazla bir zamandır CHP olarak vurguluyoruz; Türkiye’yi Ortadoğu bataklığı içine çekmeyin diye. Bu ülkeyi kuranlar doğru bir karar verdi. Mezhep ve etnik köken ayrımına dayanmaksızın Türkiye’de bir ulusal bütünlük içerisinde üniter devlet düzeni kurdular. Bunu tercih ettiler, parlamenter demokrasinin temellerini attılar. Bu çerçevede 72 milyon milletin barış ve kardeşlik içerisinde bir arada yaşayabileceği bir ülke olarak kurdular”

CUMHURİYET’İN MAYASINI BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR
Ortadoğu’da son 50 yılda halklar birbirlerini boğazlarken, Türkiye’nin kendini bu beladan uzak tuttuğunu anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, şunları söyledi: “Bu coğrafyada cumhuriyetin mayası doğru atıldığı için böyle yapılmıştı. Ama şimdi görüyoruz ki, bu mayayı ekşitmeye çalışan bir iktidar var. AKP iktidarı, cumhuriyetin düzgün mayasını ekşitmek ve bozmanın peşinde, bizim Ortadoğu’da ne işimiz var. Şu an Ortadoğu’da bize emperyalistlerin enerji paylaşımının bekçiliği yaptırmak isteniyor.”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Reyhanlı’daki saldırıyı kınayarak arkasında kimler varsa bulunması gerektiğini söyledi.

Başbakan'ın Suriye’deki Esad yönetimini suçladığını anlatan Tezcan, sözlerini şöyle tamamladı: "Reyhanlı’da, Hatay’daki camilerde aylardır Mossad ajanları toplantılar yaptı. Ülke hızla savaşa sürükleniyor. Savaş çığırtkanlığı yaptılar. Reyhanlı ve Hatay, El Kaide’nin merkezi haline geldi. Bölgede ajanlar ve terör örgütleri cirit atıyor. Türkiye Ortadoğu’da savaşın içine çekilmek isteniyor.”
Kaynak: İHA