Buca’da Engelsiz Eğlence

Buca Belediyesi ve Buca Lisesi Mezunları Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen 2. Engelsiz Yaşam Haftası etkinliğinde, engelli çocuklar gönüllerince eğlendiler.

Buca’da ilk kez hayata geçirilen ve Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın da destekçisi olduğu etkinliğin ikinci yılında engelli çocuklar aileleri ile birlikte yer aldı. Şirinyer Parkı’nda düzenlenen 2. Engelsiz Yaşam Haftası’nda özel çocuklar, önce ellerini sonra da parkın duvarlarını diledikçe boyamanın özgürlüğünü yaşadılar.

Buca Lisesi Mezunları Derneği Kurucularından İsmihan Sefiloğlu yönetimindeki özel çocuklar boyaların renkli dünyasından sonra belki de ilk kez tanıştıkları halat çekme ve çuvalla zıplama gibi oyunlara dahil oldular. Buca’nın yeşil parkalarında güzel havanın ve oyunların tadını çıkaran özel çocuklar daha sonra Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın da katıldığı Şirinyer Düğün salonundaki müzik eğlencesini yaşadılar.

Renkli balonlarını ve pamuk şekerlerini alan özel çocuklar kendileri için düzenlenen müzik şöleninde ise coştular. 2. Engelsiz Yaşam Haftası’nda da çocukları yalnız bırakmayan Başkan Ercan Tatı, oyun oynayarak, hatıra fotoğrafı çektirdi. Engelsiz bir Buca için çalıştıklarını dile getiren Başkan Tatı, Buca’da engelli çocuklar için bu haftaları hayata geçiren ve onlarla birlikte hareket etmenin mutluluğunu yaşadığını söylediği Buca Lisesi Mezunları Derneği’ni kutladı. Tatı, “Buca’da yaşayan tüm özel çocuklarımız bizim evlatlarımızdır. Onlar için çeşitli etkinliklerimiz her zaman devam edecektir. İkincisine imza attığımız Engelsiz Yaşam Haftası’nın da fikir annesi olan Buca Lisesi Mezunları Derneği Kurucularından İsmihan Sefiloğlu’nu da kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA