Bbp Hatay’a Heyet Yolluyor

Büyük Birlik Partisi (BBP), Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 51 kişinin ölümü ve 100’ye yakın kişinin yaralanmasına yol açan patlamalarla ilgili bölgede inceleme yapmak üzere heyet gönderiyor.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ilçede incelemelerde bulunmak üzere Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli, Adana İl Başkanı Ahmet Şahin, Osmaniye İl Başkanı İsmail Gümüş ve Gaziantep İl Başkanı İhsan Kaya’dan oluşan heyet Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde incelemelerde bulunacak. Heyet, Reyhanlı Kaymakamı, Belediye Başkanı, STK başkanları ve halk ile görüşüp olayla ilgili bilgiler alacaklar

Destici, hükümetin Hatay’daki kamplar ve sınır güvenliği için acil tedbirler alması gerektiğini de ifade ederek şunları söyledi:
“Mülteci kamplarındaki kadın, çocuk, yaşlı ve hasta kimselerin dışındaki bütün erkekler ve sağlam olanların Suriye’ye derhal geri gönderilmesi lazım. Gitsinler Esed’e karşı orada mücadele etsinler. Bizim ülkemizi karıştırmasınlar. Mazlum olan, çocuk, yaşlı ve kadın olanları bunların dışında tutuyorum. Ya da bunların çok titiz bir şekilde bir tampon bölge kurularak Suriye ile Türkiye arasında bir bölgede tutulması lazım. İkametgahla içeriye girenlerin mutlaka araştırılması lazım. Sınırın kapatılması lazım. Çünkü tüm bomba yüklü araçlar bu sınırdan geliyor. Suriye sınırı Irak sınırımız gibi değil. Çok rahat bir şekilde korunabilecek ve tedbir alınabilecek bir sınırdır.”
Kaynak: İHA