Alaplı’da Yılın Annesi Seçildi

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde geleneksel olarak kutlanan Anneler Günü etkinlikleri kapsamında, bu sene 9 köy, 22 mahalle ve öğrencilerin oylarıyla yılın annesi Fatma Keskin seçildi.

Alaplı Kasımlı İlkokulu ve Ortaokulu'nda geleneksel olarak düzenlenen Anneler Günü etkinlikleri kapsamında, bu yıl programa 9 köyün 22 mahallesinden anneler katıldı.

Okula taşımalı olarak gelen öğrencilerin anneleri, programda yılın annesinin kim olduğunun heyecanını yaşadı. Okul müdürü Erdal Yılmaz yaptığı konuşmada, dünyadaki en büyük sorumluluğun annelik olduğunu belirterek karşılıksız sevginin, engin hoşgörünün, sınırsız şefkatin annede olduğunu söyledi.

Dünyada şairler, yazarlar, çizerler tarafından annelik üzerine yazılan çizilen ne varsa anneyi anlatmada kifayetsiz olduğunu ifade eden Yılmaz, “Çocuklarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Onlar başarılarıyla okullarını Türkiye’nin gündemine taşıdılar. Gelecekte bu ülkenin yönetiminde olacaklar. Onları yetiştirirken gösterdiğiniz emeğe, sevgiye, şefkate hoşgörüye, çabaya teşekkür ederim” dedi.

Okulun bulunduğu ve okula öğrenci taşınan bölgeden seçilen yılın annesini okul müdür yardımcısı Bahattin Duman tarafından açıklandı. Duman; "6 kız çocuğuna annelik eden, Kasımlı İlkokulu 1-A Sınıfı Öğrencisi Azra Keskin ve Kasımlı Ortaokulu 6-B sınıfı öğrencisi Merve Keskin’in anneleri Fatma Keskin yılın annesi” seçilmiştir. Fatma Keskin’in Kasımlı İlköğretim Okulu'ndan daha önce mezun olan 4 kızından Zalike, Berna ve Tuğba Keskin kendi döneminde okulu birincilikle bitirmiş, Rana Keskin de kendi döneminde okulu ikincilikle bitirmiştir. Zalike Keskin Ege Üniversitesi'nde Biyo Mühendisliği bölümünde, Berna Keskin Sakarya Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümünde, Rana ve Tuba Keskin ise Alaplı Anadolu Öğretmen Lisesi'nde öğrenimlerine başarılı şekilde devam ettirmektedirler. Kız öğrencilerin okula gönderilmediği dönemlerde örnek, önder olarak çocuklarını hayata hazırlayan bu annenin çabaları göz ardı edilemeyecek kadar büyüktür. Bu kız öğrencilerin başarı serüveninde en büyük pay ise anneye aittir. Biz de okul olarak Fatma Keskin’i yılın annesi olarak seçtik” diye konuştu.

Yılın annesini, programa katılan bütün anneler alkışlayarak tebrik etti. Okul idaresi tarafından hazırlatılan plaket Fatma Keskin'e takdim edildi. Programa katılan bütün anneler ve öğrenciler de yılın annesine çiçek verdi. Müzikli oyunlar, anne üzerine duygusal şarkılardan oluşan öğrenci korosu ve öğrencilerin okuduğu duygulu şiirlerle program sona erdi.
Kaynak: İHA