Vatandaş Ram’a Kolay Ulaşacak

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Dr. Hüseyin Vural Özel Eğitim İlk Orta Ve Meslek Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği tarafından inşaatına başlanan ve Manavgat Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından tamamlanan Rehberlik Araştırma Merkezi (Ram) önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.

Vatandaş Ram’a Kolay Ulaşacak
Hizmet binasında incelemelerde bulunan Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, vatandaşların Çeltikçi Köyü'nde bulunan Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi’ni bulmakta oldukça güçlük çektiğini belirterek, “Okul Aile Birliği'nin yapmış olduğu binaya Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak ciddi katkıda bulunuyoruz. Bina bittiğinde Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi'ni (RAM) buraya taşıyacağız. Şu an Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi olarak hizmet veren Çeltikçi Köyü'nde bulunan binada ise Otistik Engelliler Okulu’nu açacağız" diye konuştu

Vatandaşların RAM'ı kolaylıkla bulmalarını sağlayacaklarını kaydeden Kaymakam Bulgurlu, "Burada rapor almadan kimse kabul edilmiyor. Vatandaşlar Manavgat Devlet Hastanesi'nden rapor alarak geriye gitmekteydi. Vatandaş bir taraftan hastasıyla uğraşırken diğer taraftan RAM’ı aramakta, bulduğunda da hastasıyla birlikte Manavgat’a gelip rapor alarak geri dönmek zorundaydı. Yeni binamız Devlet Hastanesi'ne 100 metre mesafede. Artık rapor çilesi bitecek. Vatandaş okula geldiğinde yürüyerek raporunu alıp gelebilecek. En önemlisi ise Dr. Hüseyin Vural Özel Eğitim İlk Orta ve Meslek Eğitim Merkezi ile Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi aynı bahçede devamlı irtibat ve istişare içerisinde olacak. Bunun çok ciddi yararları olacağına inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA