Öğle saatlerine dikkat!

Meteoroloji, öğle saatlerinde etkili olmaya başlayacak sağanak yağış sebebiyle su baskınlarına karşı uyardı.

Öğle saatlerine dikkat!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Kuzeybatı kesimlerde halen aralıklarla devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın öğle saatlerinden itibaren etkisini artıracağı vurgulandı. Açıklamada, Marmara'nın güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop'un iç kesimleri), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale), Çorum, Kütahya, Tekirdağ ile Edirne ve Kırklareli'nin güneyinde yerel olarak kuvvetli yağış beklendiği belirtildi.

Doğu Akdeniz'de halen aralıklarla devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanağın, sabah saatlerinden itibaren Hatay çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'in doğusu (Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay), Güneydoğu Anadolu bölge geneli ile Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Şırnak çevrelerinde etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

Meteoroloji, kuvvetli sağanak yağışla birlikte oluşabilecek, su baskınları, yıldırım, çatı uçması gibi olaylara karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü de telsizden anons yaparak, ekipleri 11.00 ila 19.00 arasında etkili olacak sağanak nedeniyle uyardı.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında; iç ve doğu kesimlerde yer yer altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren bölgenin güney kesimleri, Tekirdağ ile Edirne ve Kırklareli'nin güney çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Muğla kıyılarının zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Hatay çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Sinop'un iç kesimleri ile Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.