Konukoğlu'ndan İmf Yorumu

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye’nin IMF’e olan borcunu kapatmasının, ekonomik başarımızı ortaya koyan en önemli göstergelerden birisi olduğunu söyledi.

Konukoğlu'ndan İmf Yorumu
Konukoğlu, yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin 52 yılda 19 anlaşma yaptığı IMF’e bugün son taksiti ödeyerek borçlu ülkeler listesinden çıktığını anımsatarak, böyle bir döneme girildiğini görmekten çok mutlu olduklarını belirtti.

Türkiye’nin uluslararası düzeyde büyük bir başarı örneğine imza attığını vurgulayan Adil Konukoğlu, bugüne kadar fonla anlaşma imzalayan ülkeler arasında Türkiye’nin hem borcunu ödeyip hem de ekonomisini düzelten ender ülkelerden birisi olduğuna dikkati çekti.

GSO Başkanı Konukoğlu, şunları söyledi:
“Bugün tarihi bir gün yaşadık, IMF ile yarım asırlık borç defteri kapandı. Gelişmiş ülkelerin bile ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu bir dönemde Türkiye büyümesini sürdürdü. Ekonomik ve siyasi istikrarı, bütçe disiplinini yakaladı ve ekonomisi güvenilir bir liman oldu. Bir zamanlar borç almak için kapısını çaldığımız IMF ile artık yeni bir dönem başlıyor. Türkiye bu yeni dönemde, IMF'ye 5 milyar dolarla 39 ülke içerisinde en büyük katkıyı sağlayan 23. ülke olacak. Bu gelişme bir anlamda milat sayılır.”
Konukoğlu, bu yeni sürecin ekonomiye olumlu yansımaları olacağını sözlerin ekledi.
Kaynak: İHA