Dedeler İlköğretim Litvanya’dan Döndü‏

İçel’in Tarsus ilçesi Dedeler İlköğretim Kurumu Müdürlüğü proje ekibi Litvanya'da proje toplantılarını gerçekleştirerek yurda döndüler.

Dedeler İlköğretim Litvanya’dan Döndü‏
Litvanya'da Vilnius ve Seduva şehirlerinde Litvanya'nın ev sahipliğine Türkiye, Romanya, Fransa, Polonya, Yunanistan, Bulgaristan ve Litvanya'dan 7 okulun temsilcileri program çalışmalarına katıldı.

Ülkemizde Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen hayat boyu öğrenme çalışmaları kapsamında, Okul Müdür Yardımcısı Proje Koordinatörü Mehmet Bulut başkanlığında İngilizce öğretmeni Tuğba Yılmaz ve Türkçe öğretmeni Ahmet Ateş’ten oluşan proje ekibi Litvanya'da yapılan Comenius Okul Ortaklıkları proje toplantılarına katılarak döndüler.

Proje Koordinatörü Mehmet Bulut, gezinin çok faydalı geçtiğini belirterek, “Avrupa içinde birlikte yaşadığımız ve önümüzdeki yıllarda yaşıyor olacağımız geniş çevre ile ilgili eğitim dünyasındaki çocukların gözünden daha fazla bilgi edinmek amaçlı yürütülen L’Europe Vue A Travers Les Yeux Des Enfants isimli proje kapsamında Litvanya'da proje toplantısı gerçekleştirildi.

Proje ortağı okulların çalışmaları gözden geçirilerek çalışmalar değerlendirildi. Avrupa Birliği ile ilgili bilgi, çizimler, resimler, şarkılar, oyunlar ve şiirler gibi kültürel çeşitlilik etkinlikler ile çocukların gözünden Avrupa çalışmalarını yaptık. Proje çalışmaları sırasında Seduva ve Radviliskis Belediye Başkanları ülkemize davet ettik. Dedeler İlköğretim Kurumu proje ekibimiz, bölgemizi tanıtıcı hediyeler verdi. Seduva'da gerçekleştirilen çiçek festivaline katılan proje ekibimiz, Seduva Anaokulunun düzenlediği çiçek sergisinde Dedeler İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı çiçek resimlerini sergilediler. Anaokulu öğrencileri ve velilerin katıldığı çiçek festivali kortejine katılan ekibimiz çiçek şenliğinde sergilenen gösterileri izlediler” dedi.

Bulut, “Avrupa Birliğini oluşturan topluluklar arasında kabullenmeyi ve hümanizm ruhunu işlememiz gerekiyor. Bizim okullarımızda proje kapsamında bir "Avrupa alanı" yaratmak için gereken çalışmalar yürütmektedir. Biz de bu projede geleceğin Avrupa Birliğinin büyüklerinin eğitimi ve yaşam alanlarını güzelleştirmeden önce hem ideallerini tespit etmek hem de yararlanıcı olacak olan Avrupa çocuklarının beklentilerini öncelikle tespit etmek istiyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: İHA