Avrupa Dil Günleri
Ankara Fransız Kültür Merkezi ve Alman Kültür Merkezi temsilcileri, “Avrupa Dil Günleri” kapsamında, OMÜ Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi ve Fransız Dili Eğitimi Anabilim Dalı Bölümlerini ziyaret ettiler.

Söyleşiye; Fransız Dili Eğitimi ABD Başkanı Rıfat Günday, Eğitim fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut, Almanca ve Fransızca Bölümü öğrencileri katıldı.
“İki dil iki zeka demektir” diyen Hens Werner Schmidt, konuşmasında çok dilliliğin öneminden bahsetti.
Fransız Kültür Merkezi Eğitimi İşbirliği Sorumlusu Hülya Öz, “Günümüzde tek bir yabancı dil bilmek artık yetersiz. İngilizcenin yanında diğer yabancı dillerin öğrenilmesi de gerekiyor. Bu dillere örnek olarak Fransızca, Almanca, Rusça veya İspanyolca olabilir” dedi.
Konuşmaların ardından Almanca Öğretmeni ve Müzisyen Jens Krüger akordeon eşliğinde müzik dinletisi verdi. 6 farklı dilde şarkı söyleyen Jens Krüger öğrencilerin beğenisini topladı.
