Adana'da Hava Oyunları Heyecanı

Adana, çok hafif motorlu hava araçları sınıfında Türkiye’nin tek uluslararası hava oyunları festivali ‘AirGame Adana’ya ikinci kez ev sahipliği yapıyor.

Adana'da Hava Oyunları Heyecanı
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen festival ilklere imza atarak Türkiye’nin en tecrübeli hava akrobasi pilotlarında Murat Öztürk’ün solo akrobasi gösterisini sunacak. Kelaynak Havacılık Kulübü uçuş pistinde gerçekleşecek olan festival 17 Mayıs’ta başlayıp 19 Mayıs’ta sona erecek.

Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın acıklamasıyla etkinliği duyuran Öğretmen Pilot Fırat Hayri Çeliköz, “Öncellikle 1. festivalimizde de olduğu gibi bu senede bize destek veren Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a sivil havacılığın gelişimi için yaptıklarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Adana’yı ulusal ve uluslararası platformda tanıtmamıza sivil havacılık merkezi konumuna getirmemize yardımcı oldu. Bu festivali 2. kez gerçekleştiriyoruz. Bölgemiz bu konuda hem meteorolojik olarak hem de sivil havacılık alt yapısı olarak avantajlı bir konumda. Geçen sene de güzel geçmişti ama bu sene katılım çok daha fazla” dedi.

Festival, Öğretmen Pilot Fırat Hayri Çeliköz’ün başkanlığında Adana’da faaliyet gösteren Kelaynak Havacılık Kulübü, Adana Havacılık Klubü, Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Derneği, Çukurova Sportif Havacılık Kulübü, Çukurova Üniversitesi Havacılık Kulübü ve THK Adana Havacılık Kulübü’nün başkanlarından oluşan Adana Uluslararası Hava Oyunları Organizasyon Komitesi tarafından düzenlenen ‘AirGame Adana’ THSF Başkanı Nihat Emirhan’ın destekleriyle gerçekleşecek.
Kaynak: İHA