Samsun Valisi Aksoy'dan Açıklama

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Samsun doğal ve kültürel zenginlikleri bakımından önemli değerlere sahip olan bir kenttir" dedi.

Aksoy, 'Doğa Turizm Master Planı' değerlendirme toplantısına katıldı.

Amaçlarının Samsun'un değerlerinin sürdürülebilir bir kalkınma anlayışı içerisinde turizme kazandırmak olduğunu belirten Aksoy, şöyle konuştu.

"Samsun doğal ve kültürel zenginlikleri bakımından önemli değerlere sahip olan bir kenttir. Bundan daha fazla yararlanmak adına ilgili kurum ve kuruluşlar ile yürüttüğümüz önemli çalışmalarımız var. Turizmin içerisinde doğa turizmi anlamında Samsun'un var olan değerlerini öne çıkarmak ve yapılabilecek olan çalışmalar nelerdir- bunları tartışmak istiyoruz. Samsun doğa turizmi anlamında önemli potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, sulak alanlarımız, avlak sahalarımız, milli parklarımız, av turizmi alanında önemli alanlarımızdır. Bunlar Samsunumuzun diğer illerde olmayan önemli değerleridir."

Bu değerlerin korunarak turizme kazandırılması adına yapılması gereken önemli çalışmalar olduğunu vurgulayan Aksoy, "Bu konudaki çalışmalarımızda bir çok kurum ve kuruluşun iş birliği gerekiyor. Temennimiz Samsun'un değerlerinin sürdürülebilir bir kalkınma anlayışı içerisinde turizme kazandırmak ve bölgemizin bu alanlardan daha fazla katkı almasına fırsat yaratmaktır" diye konuştu.

Ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, Samsun Doğa Turizm Master Planı ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Muhabir: İlyas Gün

Yayıncı: Mehmet Kumcağız
Kaynak: AA