Dizüstü bilgisayarın kurtuluş formülü

Kişisel bilgisayar ihtiyaçlarının artık tablet bilgisayarlar tarafından karşılanması nedeniyle artık tercihler arasında geriye düşen dizüstü bilgisayarlar yeni umudunu Haswell’e bağladı.

Dizüstü bilgisayarın kurtuluş formülü
Dünyanın en büyük çip üreticisi Intel 'in, yeni geliştirdiği ve 'Haswell'kod adını verdiği işlemci serisi dizüstü bilgisayarların kanayan yarasını kapatmayı amaçlıyor. Diğer taraftan yeni işlemcileri kullanan ve hem performans hem de güç tüketimi anlamında daha iddialı olan, Intel 'in açıklamalarına göre 24 saate kadar pil ömrü sunabilen yeni nesil ultrabook modelleri de yine Haziran ayı içerisinde raflardaki yerlerini almaya başlıyor olacak.

24 SAAT PİL ÖMRÜ

Geçtiğimiz yıl dizüstü bilgisayarların geleceği olarak gösterilen ancak, yüksek fiyatları nedeniyle bekleneni veremeyen Ultrabook bilgisayarlar Haswell ile ikinci defa kurtuluşunu arıyor. Geçtiğimiz yıl dokunmatik ekranlı, Windows 8 işletim sistemine sahip bilgisayarlar için oluşan beklenti nedeniyle sadece yüzde 1 oranında büyüyen bilgisayar pazarı, 2013 yılında küçülme yaşamamak için Haswell 'e büyük umutlar besliyor. Haziran ayından itibaren piyasaya çıkması beklenen yeni işlemciyle birlikte bilgisayarlar çok daha az güce ihtiyaç duyacak, bu da dolu bir pille yaklaşık 24 saatlik kullanım imkanı sunacak.

HEDEF KİTLE BÜYÜK

Dizüstü bilgisayarlar, klavyeleri ve güçlü işlemcileri nedeniyle hala önemli bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih ediliyor. Bu nedenle bu alandaki boşluğu değrelendirmek isteyen üreticiler, Haswell işlemciyle daha güçlü, fakat çok daha az enerji tüketen ve ultrabook gibi pahalı olmayan dizüstü bilgisayarlar geliştirebilecek.

Peki Haswell kod adını taşıyan dördüncü nesil Core işlemci modelleri yeni nesil bilgisayarlara ne gibi özellikler kazandıracak?

· Intel 'in Windows 8 ile beraber hızlandırdığı İkisi Bir Arada Ultrabook ve Ultrabook konseptleri, hem tablet hem de bilgisayar deneyimini kullanıcılara sunacak.

· Yeni nesil Ultrabooklar, yüksek güçlerine rağmen 1 tam günü kapsayan pil ömrüne sahip olacak.

· Bilgisayarlar yüksek çözünürlüklü ekranları, dokunmatik ekran desteği, daha yüksek grafik performansı ve genel artan işlem performansı, daha az ısınma gibi özelliklerle kullanıcıların dikkatini çekecek.

· İşlemcideki değişimler Apple 'ın Mac modellerinde de önemli tasarımsal gelişmelere imkan tanıyacak.