Çanakkale Valisi Tuna Açıklaması

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, "Bu ay içinde Başbakanlık nezdinde, 2015'teki Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümü için bir ajans kurulacak. Ajansın hatırı sayılır bütçesi olacak ve çalışmalar hızlı şekilde başlayacak" dedi.

Tuna, makamında düzenlediği basın toplantısında, kamuoyunu, 2015 yılında gerçekleştirilecek etkinliklere hazırlamak için bazı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Eskişehir'e atandığını ancak bu çalışmaların süreceğini dile getiren Tuna, şöyle devam etti:

"Daha fazlasını yapmayı arzu ederdik. Bunu çok fazla yapamadık. Neden- Bu işin yasal bir zemine oturması gerekiyordu. Ankara'dan bunun için bir yasa, mevzuat çıkarılıp organizasyon oluşturmamız gerekiyordu ki bütçesi olsun. Bütçe ve kaynak olmadan bir şey yapılmıyor. Biz ona rağmen yine de kendi bütçemizi sağlayıp bir şeyler yapmayı hedefliyorduk. Onun da altyapısını yavaş yavaş oluşturmaya başlamıştık. Bu ay içinde Başbakanlık nezdinde, 2015'teki Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümü için bir ajans kurulacak. Ajansın hatırı sayılır bütçesi olacak ve çalışmalar hızlı şekilde başlayacak. Bunun içinde Çanakkale Valisi de yer alacak. En azından 4-5 bakan, koordinasyon kurulunda olacak. Yürütme kurulunda da bazı bakanlıklar ve kurumlar, en azından müsteşar seviyesinde bulunacak."

-"Çanakkale sevdamız bitmeyecek"-

Tuna, bir gazetecinin, Eskişehir'e atanmasıyla ilgili sorusu üzerine, memuriyet yaşamında bazı işlerin ani gelişebildiğini anlattı.

Valilik görevi istisnai bir memuriyet olduğu için her zaman tayin durumu yaşanabildiğine işaret eden Tuna, şunları kaydetti:

"Çanakkale'yi çok sevdik, kaynaştık. Burada bulunduğumuz süre içinde birtakım işler yapmaya çalıştık. Devam eden işlerimiz vardı. Onlar yine devam edecek, kalmayacak. Kaldığı yerden bu bayrağı devralan arkadaşımız da eminim ki Çanakkale'yi ileri noktalara götürmeye çalışacak. 'Hayırlı olsun' diyelim herkes için ama Çanakkale sevdamız bitmeyecek."

Muhabir: Mehmet Bayer

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA