13-19 Mayıs Sgk Haftası

Gaziantep’te Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan SGK haftası nedeniyle çelenk sunumu gerçekleştirdi.

13-19 Mayıs Sgk Haftası
13 Mayıs-19 Mayıs 2012 tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftasının başlaması nedeniyle Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Uzun tarafından Demokrasi Meydanı'nda Atatürk Anıtına Çelenk konmasıyla başlayan törende, saygı duruşunun ardından Belediye Bandosunun eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Daha sonra günün ve anlam ve önemi belirten konuşmayı SGK İl Müdürü Mehmet Uzun yaptı. Uzun, “Sosyal Güvenlik vatandaşlarımızı sosyal risklere karşı koruyan, onları güvence altına alan bir sistemdir. Bu sistem, ülkemizin bütün nüfusunu doğrudan ilgilendiren sağlık, sosyal güvenlik ve sosyal barışın kalıcı hale gelmesini sağlayan gücünü Anayasadan alan bir sosyal devletin vazgeçilmez esaslarından birisidir. Sosyal Güvenlik Kurumu tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak sosyal güvenlik kavramının tüm vatandaşlarımız tarafından bilinmesini sağlamak, sigortalı istihdamı teşvik etmek, kayıt dışı istihdamla mücadele etmek ve toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla kurumumuzun kuruluş kanununun kabul edildiği 16 Mayıs 2006 tarihini içine alan hafta her yıl ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Her yıl coşkuyla kutladığımız Sosyal Güvenlik Haftasının tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Çelenk koyma törenine Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Uzun, Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcıları ve personeller katıldı.

Kaynak: İHA