Bornova’ya Balkan İlgisi

Bornova’nın kardeş şehirleri arasında yer alan Karadağ’ın Bar kentinden bir dizi temasta bulunmak üzere İzmir’e gelen heyet, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı ziyaret etti.

Bornova’ya Balkan İlgisi
Bornova’da çok sayıda Balkan göçmeni yaşadığını hatırlatan Başkan Sındır, iki kardeş kent arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Karadağ Parlemento Başkan Vekili, Boşnak Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bar Milletvekili Suljo Mustafiç ile Rozaje Milletvekili Almer Kalaç, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Okyay Sındır’ı makamında ziyaret etti. Bornova’nın kardeş şehirleri arasında yer alan Bar kentinden gelen heyete Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Şenay Biçer eşlik etti. Türkiye ile Karadağ arasındaki iyi ilişkilerin daha da geliştirilmesi için verdiği katkılar nedeniyle Başkan Sındır’a teşekkür eden Mustafiç, Bornova ile Bar arasındaki kardeş şehir ilişkisinin önemli bir dostluk köprüsü olduğunu ifade etti.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da önümüzdeki günlerde kardeş kent Bar’a ziyarette bulunmayı istediklerini belirterek, ‘‘Bar turizm potansiyeli yüksek bir şehir. Bornova çok sayıda Balkan göçmeninin yaşadığı bir ilçe. İşte bu nedenle Bornova başta olmak üzere İzmir’den Karadağ’a gitmek isteyen çok sayıda vatandaşımız oluyor. Bu anlamda özellikle yaz turizmine yönelik çalışmalar yapılabilir’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA