Bayanlara Madde Bağımlılığı Hakkında Konferansı

Araban İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, Elif Beldesindeki İlçe Müftülüğü tarafından açılan Kur’an kursunda kadınlara yönelik madde bağımlılığı hakkında konferans verdi.

Bayanlara Madde Bağımlılığı Hakkında Konferansı
Madde bağımlılığıyla mücadelede herkese, özellikle de anne ve babalara büyük görevler düştüğünü belirten Müftü Sevinç, “Madde kullanımının nedenleri; bilgisizlik, özenti, uygunsuz, ortamlar ve meraktır. Büyükler, gençlere iyi örnek olmalı, gençleri spora yönlendirilmeli, kitap okuma alışkanlığı kazandırılmalıdır. Çocuğun madde bağımlısı olmaması, madde bağımlısı olmuş ise buna karşı mücadelesi ve tedavisinde en önemli görev aileye düşmektedir. Aileler en kötü şartlarında bile çocukları ile ilgilenmeli, çocuklarıyla arkadaş gibi konuşup onların sorunlarını, dertlerini dinlesin. Bunalımlı ortamlarını öğrenin, çözüm bulmaya çalışın. Çocuk, okul ve iş yerinde ziyaret edilmeli. Kötü alışkanlıklar ve zararları ve sonuçları üzerinde manevi eğitime önem vererek, çocuğunuzu milli bayram törenlerine, kütüphaneye, müzeye, tiyatroya, spor aktivitelerine, sergi salonlarına vb. yerlere götürün. Gençlerimizi, çocuklarımızı, yalnızlığa terk etmeyin, uyuşturucu ve madde bağımlılığının kucağına düşmelerine engel olun. Davranışlarında gariplik hissettiğiniz çocuklarınızla yakın ilgi kurun” dedi.

Madde bağımlılığı ile mücadeleyi öğrenmenin faydalı olacağına dikkat çeken Sevinç, “Madde bağımlılığı ile mücadeleyi öğrenmezseniz, bir bakarsınız bir gün en çok sevdiğiniz evladınız, canınız kaybolmuş, yok olmuş. Onu tanıyamıyorsunuz, bu sefer de iş işten geçmiş oluyor. Gözünüzün önünde bağımlı hale gelmiş çocuğunuzun günden güne eridiğini görüyorsunuz. Çocuğunuz farklı yollara başvurabilir, bazen de maddeyi alabilmek için cana kıyabilir. Madde bağımlılığı ile ilgili geniş bilgiye sahip olmazsanız, bu konuda mücadele etmeniz de mümkün olmaz. Toplumun bu konuda kapsamlı olarak bilgilendirilmesine ve bilinçlendirilmesine ihtiyaç var. Çağımızın illeti olan madde bağımlılığından gençlerimizi korumak için toplumun geniş kesimlerine ulaşmak, toplum bilincini geliştirmek zorundayız. Ancak birçok anne ve baba çocukları madde bağımlısı olduktan sonra bu konuyla ilgili bilgi edinmeye çalışıyor. Madde bağımlılığı ile ilgili geniş bilgiye sahip olmamız, toplumun bütün kesimleri, din görevlisi, öğretmen, doktor, polis el ele vererek mücadele etmemiz gerekmektedir konferansa katılan tüm annelerin anneler gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA