Almaya'da Gurbetçilerden Miting Gibi Karşılama

Sinop'un Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, gerçekleştirdiği Almanya programı kapsamında Iserlohn Belediye Başkanı Dr. Peter Paul Ahrens'i ziyareti adeta miting havasında gerçekleşti.

Almaya'da Gurbetçilerden Miting Gibi Karşılama
Her iki belediye başkanı ellerinde Türk ve Alman bayraklarıyla belediye binası önünde toplanan çok sayıda gurbetçiye hitap etti.
Avrupa Sinoplular Dernegi (ASİDER) yönetimi ve Iserlohn SPD NRW uyum sorumlusu Uğur Ünal'ın organize ettiği ziyaret programına katılımda büyük oldu. Tanısma amaçlı gerçekleşen ziyaret, gelecekte daha farklı gelişmelerin önünü açmak, Iserlohn'da yasayan Türklerle Alman toplumunun uyum içerisinde yaşamasına katkı sağlamasına vesile olsun temennisi ile son buldu. Baş başa görüşmelerden sonra Iserlohn Belediye Binası önünde toplanan kalabalığa her iki kentin belediye başkanı hitap etti. Türk ve Türk asıllı Alman vatandaşlarına hitaben önce Iserlohn Belediye başkanı Dr. Peter Paul Ahrens konuştu.

Ahrens, Türkiye ile Almanya arasında köprü kuran Türk vatandaşlarına ve Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün'e teşekkür etti. Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün'de yaptığı konuşmada, kendilerini en iyi şekilde karşılayan mevkidaşına minnettarlığını ifade etti.

Kendilerini Ayancık'a davet eden Başkanı Ergün, "Iserlohn Belediye Başkanı Sayın Dr.Ahrens"i ve heyetini cennet ilçemiz Ayancık'ta ağırlamaktan onur duyarız" dedi.

Kendisine 'Hoş geldin' pankartları ve Türk-Alman bayraklarıyla coskulu bir karşılama organizasyonu düzenleyen Türklere hitaben konuşan Ergün; “Ayancık'ta Türk-Alaman dostluğu 1930 yıllarına dayanıyor. Burada da Türk ve Alman toplumunun huzur ve güven içerisinde bir yaşam alanının oluşturulduğuna şahit olduk. Herkese en içten selam ve hürmetlerimizi sunuyoruz. Bildiğiniz gibi ilimiz ve ilçemiz Ayancık adeta cennetten bir köse. Sizlerden ricam; doğduğunuz toprakları unutmamanız ve tatillerinizi Ayancik'ta gecirmenizdir. Yaptığımız yatırımları sadece Ayancık'ta yasayanlar için degil, siz gurbetci vatandaşlarımızı düşünerek de yapıyoruz"diye konuştu.

Program sırasında sırasında; ASİDER Yönetim Kurulu Sekreteri Birol Üstün, Almanya Sinoplular Cenaze Yardımlaşma Derneği (ASİCEN) Yönetim Kurulu Baskani Rusen Özdemir, DİTİP Iserlohn Merkez Camii Yönetim Kurulu Baskani Dogan Üstün, Beyazay Iserlohn Derneği Başkanı Vedat Özcelik, Iserlohn Yabancilar Meclisi Baskanı Ercan Atay, Yabancılar Meclisi 2.Baskanı Vural Icoğlu, Almanya Sinoplular İşadamlari Derneği Başkan Vekili Ali Çalışkan, DİTİB Iserlohn Kadın Kolları Başkanı Hanım Tan, eslik ettiler. Iserlohn Belediye BaŞkanı ziyaretinde Iserlohn delegasyonundanda Uğur Ünal/SPD NRW Eyaleti (Uyum ve Cesitlilik) Baskan Yardımcısı, Dr. Peter Paul Ahrens / Iserlohn Belediye Başkanı Dagmar Freitag / Federal Almanya Milletvekili Michael Scheffler / NRW Eyalet Milletvekili Dimitrios Axourgos / Avrupa Birligi SPD Milletvekili Adayı Detlef Köpke / FDP Iserlohn Teskilat Başkanı Rolf Kramer / CDU Iserlohn Meclis Sözcüsü Elke Olbrich Tripp / Yesiler Iserlohn Meclis Sözcüsü Manuel Huff / Sol Parti Iserlohn Meclis Sözcüsü hazır bulundu.
Kaynak: İHA