Kuduz Vakası Tespit Edilen Köyde Önlem Alınmadığı İddiası

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Kortaş köyünde bir haftadan buyana devam eden kuduz vakası nedeniyle köylüler, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce köyde gerekli tedbirler alınmadığı iddiasında bulundu.

Yaklaşık bir hafta önce köydeki başıboş bir köpeğin Abbas Ergün’e ait büyükbaş hayvanı ısırması üzerine ortaya çıkan kuduz vakasının ardından yetkililerin Kortaş köyünde herhangi bir tedbir almadığını dile getiren Salih Bayar, "Köyümüzde kuduz vakası tespit edildiği günden bu yana hiçbir yetkili birim burada karantina ve aşılama gibi herhangi bir tedbir almadı. Köyde başıboş köpekler millete saldırıyor. Benim çocuğumu da ısırdılar, ilçe tarım ve emniyete gerekli tedbirlerin alınması hususunda müracaat ettim ancak ne gelen var ne giden. Bunun üzerine çocuğumu kendi imkanlarımla hastaneye götürerek aşı yaptırdım. Köylüler tedirgin ve çaresiz bir şekilde yetkililerin buraya gelip önlem almasını bekliyor. Önceki gün ağabeyime saldıran köpeğimizi öldürmek zorunda kaldık. Buradaki insanlar ve hayvanlarımız tehlike altında. Saldırgan hayvanlar kudurursa bunun önüne kimse geçemez. Yetkilerin duyarsızlığını anlayamıyoruz" dedi

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz ise kuduz vakasının Kortaş köyünde görüldüğü günden bu yana yetkili tüm birimlerin söz konusu köyde gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, vatandaşların talebi üzerine yeni bir ekip daha görevlendireceklerini söyledi.

Kaynak: İHA