Güler: Olayı yapan kişiler tespit edildi

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hatay Reyhanlı'da meydana gelen saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güler, "Olayı gerçekleştiren örgüt ve bağlıntılı olduğu kişiler tespit edildi" dedi.

Güler: Olayı yapan kişiler tespit edildi
    İçişleri Bakanı Muammer Güler, yaptığı açıklamada Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamayı gerçekleştirenlerin Suriye rejmi ve istihbarat yanlısı örgütle bağlantılı olduğunu duyurdu.

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Saldırganların Suriye'deki El Muhaberat'la bağlantılı olduğu belirlendi" diye konuştu.

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen 2 patlama ile ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dan açıklama geldi.

    Atalay yapılan ilk tespitlere göre saldırının faillerinin yurt içinden olduğunu söyledi

    Muammer Güler ise Hatay'da TRT'ye yaptığı açıklamada, olayı gerçekleştiren örgüt ve bağlantılı olduğu kişilerin tespit edildiğini ifade etti.

    Güler, 'Saldırganlar Suriye'deki rejim ve istihbarat yanlısı örgütle bağlantılı' dedi.


    GÜLER: FAİLLER CEZALANDIRILACAK

    Olayın süreci baltalamaya yönelik bir provokasyon olduğunu belirten Güler, “Patlamaların kimden kaynaklandığına yönelik ön bilgiler var. Değerlendirmelerin ardından açıklanacak” dedi.

    İçişleri Bakanı, olayın faillerinin bulunarak cezalandırılacağını da dile getirdi.

    TBMM BAŞKANI'NDAN KINAMA

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek de yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı. Çiçek, 'Karanlık eller tarafından gerçekleştirilen saldırıyı kınıyorum' diye konuştu.