Genel Başkan Türker Açıklaması

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, "Partimiz ve Bülent Ecevit, yok edilmeye çalışılıyor" dedi.

Türker, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'de birbiriyle kavga eden ve savaşan kimse olmadığını söyledi.

Türkiye'deki terör sorununun muhatabının devlet olduğunu anlatan Türker, terörün önce kendi ırkından insanları susturmak için öldürdüğünü anlattı.

Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddialarına da değinen Türker, şunları dile getirdi:

"Birleşmiş Milletler de 'kimyasal silahı muhalifler kullandı' diyor. Ben de açıklama yaparak uyardım. Tony Blair de İngilizleri Irak'a gitmek için 'kimyasal silah var' diye kandırdı. Oraya gittiler ve şimdi diyorlar ki 'kimyasal silah yokmuş '.Devlet adamı olan kişi şunu bilir. Hangi devlet olursa olsun, en büyük diktatör bile yöneteceği ülkede kimyasal silah kullanmaz. O ülkeye hakim olduğun zaman kimyasal silahın yol açtığı hastalıklar, sorun haline gelir, ülkeyi yönetemezsiniz."

"Partimiz ve Bülent Ecevit, yok edilmeye çalışılıyor" diyen Türker, sözlerini şöyle tamamladı:

"Anketlerde alternatif olarak partimiz birinci sırada yer alıyor. 'Partimizin adı değişti' diyorlar, hayır değişmedi. O zaman bu parti doğruları söyleyen partidir. Şimdi yeni bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Bu partililerin manevi babasının tek bir rütbesi vardır, dürüst insan Bülent Ecevit. Rahmetli Ecevit'i görmek, dokunmak ve dediklerini yapan olmak lazım."

Muhabir: Ferdi Akıllı

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA