Engellilerden Ritimli Müzik Şovu

Engellerin Ötesinde Derneği (EOD), engelli insanların topluma kazandırılması için Bursa'da Flash Mob gösterisi düzenledi.

Engellilerden Ritimli Müzik Şovu
İstanbul'dan gelen Engellerin Ötesinde Derneği, Bursa'da bir alışveriş merkezinde Flash Mob gösterisi gerçekleştirdi. Daha önce İstanbul'da iki kez düzenlenen ve 90 engellinin çeşitli müzik aletlerini çaldığı gösteri Bursa’da ilk defa gerçekleştirildi.

Türkiye’deki her 8 kişiden birinin engelli olduğuna dikkat çekmek maksadıyla organize edilen gösteride gönüllüler, ellerinde darbuka, def ve marakaslarıyla gösteriye renk kattı. Alışveriş merkezinde engelliler müzik eşliğinde dans ederek gönüllerince eğlendi.

Yıllardır bu tip bir organizasyonu yapmaya çalıştıklarını ifade eden Yaşar Morpınar, "Dünyada ilk defa engellilerden oluşan ritim grubu ile Flash Mob yapmaya çalıştık. Burada da bize Bursa Otizmle Yaşam Derneği de iştirak etti. 300'e yakın katılımcı ile beraber bir gösteri şey yapmaya çalıştık. Bursa'da ilk defa yapıldı. İstanbul'da da iki kez yaptık" diye konuştu.

Kaynak: İHA