Cedit’te Yoga Dersi

İzmit Belediyesi Kültür Müdürlüğü Sosyal İşler Birimi tarafından her ay düzenli olarak organize edilen, 'Mahallede Gün Var' etkinliğinde kadınlara ilginç eğitimler veriliyor.

Cedit’te Yoga Dersi
Cedit Mahallesindeki Emekli Evi'nde bir araya gelen kadınlara Yoga Academy eğitmeni Dr. Ayşegül Tohumcu tarafından yoga eğitimi verildi.

Ceditli kadınlara orijinal yoga sistemi ve doğru nefes tekniklerini anlatan Dr. Tohumcu, ”Orijinal Yoga en eski kişisel gelişim ve bütünsel sağlık sistemidir. En iyi ifadeyle bedenimizi kullanma kılavuzudur. Yoga ile ilgili pek çok yanlış anlamalar ya da yanlış anlatımlar bulunmaktadır. Yoga bir din ya da inanış değildir ve her hangi bir ülkeye ya da millete ait değildir. Her yaş grubunun rahatlıkla uygulayabileceği yoga teknikleri kas iskelet, solunum, dolaşım, sinir, sindirim, boşaltım sistemlerinde meydana gelen hastalıkların iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca zihinsel rahatsızlıklar, depresyon, panik atak ve psikolojik takıntılar yoga terapileri sayesinde giderilebilmektedir” dedi.

Dr. Ayşegül Tohumcu güne katılan kadınlara doğru nefes alma konusunda uygulamalı eğitim de verdi. Cedit Emekli evindeki bilgilendirme etkinliği kadınların büyük ilgisini çekti.
Kaynak: İHA