Annelere Duygusal Mektup

Ulaş Vali Lütfi Tuncel İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, Anneler Günü dolayısıyla annelerine mektup gönderdi.

Öğretmenleri Burhan Yıldız ile PTT Ulaş Şube Müdürlüğüne gelen öğrenciler, yarın kutlanacak Anneler Günü dolayısıyla annelerine yazdıkları mektupları postaya verdi.

PTT Ulaş Şube Müdürü Ali Rıza Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kutsal varlığımız olan anneler ve çocukların arasında bu mutlu günü yaşatmanın sevinci içerisindeyiz" dedi.

Dursun, PTT çalışanlarının yarın fazla mesai yaparak, öğrencilerin annelerine gönderdikleri mektupları adreslerine ulaştıracaklarını belirtti.

-Ulaş'ta bayat ekmekler değerlendirilecek-

Ulaş Kaymakamlığı, ilçede ekmek israfının önlenmesi ve bayat ekmeklerin değerlendirilmesi için çalışma başlattı.

TMO Sivas Şube Müdürü Hasan Bolat, Ulaş Kaymakamı Ali Altınkaynak'ı makamında ziyaret ederek, ekmek israfının önlenmesi konusunda yapılan çalışmalar ve başlatılan kampanya hakkında bilgi verdi.

Bolat, 2012 yılında yapılan araştırmalara göre, 250 gramlık standart ekmek büyüklüğü dikkate alındığında, ülkede günde 101 milyon, yılda 37 milyar ekmek üretildiğini belirtti.

Tüketim oranına bakıldığında ise günde 95 milyon, yılda ise 34 milyar ekmek tüketildiğini kaydeden Bolat, ülkede yıllık 1,546 milyar lira tutarında ekmek israf edildiğini söyledi.

Bolat, ekmek israfını önlemeye yönelik çalışmalarda Altınkaynak'tan destek istedi.

Kaymakam Ali Altınkaynak ise ekmek israfının önlenmesi ve bayat ekmeklerin değerlendirilmesi konusunda destek vereceklerini söyledi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bayat ekmeklerin değerlendirilmesi konusunda kurs verileceğini belirten Altınkaynak, ayrıca Ulaş Lisesi öğrencilerinin, ekmek israfını önleme konusunda senaryosunu kendi yazdıkları tiyatro oyununu sahneleyeceklerini ifade etti.

Muhabir: Çetin Karaçoban

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA