4 Uluslar Arası Çocuk Şenliği Başladı

Malatya’da, 4. Uluslararası Çocuk Şenliği başladı.

4 Uluslar Arası Çocuk Şenliği Başladı
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek olan 4. Uluslararası Çocuk Şenliği, Malatya Belediyesi yanında bulunan fuar çadırında açılış töreniyle başladı.

Şenliğin açılış töreninde konuşan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çocukların geleceğine ve gelişimine önem veren bir ülke olduklarını ifade ederek, “Uluslar arası çocuk etkinliğin çocukların kültürel gelişimlerine ve kendilerini ifade edebilmelerine olanak sağlıyor. Malatya’nın yanı sıra 15 ilden gelen çocukların şenliğe katılıyor. Buda çocuklarımız arasında kaynaşma sağlanmasına ve birlikte vakit geçirmelerine vesile oluyor” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın ise, çocuk sevgisi olmayan bir kişinin devlet yönetmeye hakkının olmadığını söyleyerek, “Geleceği kuracak olanlar çocuklarımızdır. Biz çocuklara bu gözle bakıyoruz” şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Davut İmamoğlu ise, Malatya’da çocuklara yönelik yapılan faaliyetleri desteklediklerini ifade ederek, “Korunmaya muhtaç çocuklar, devletin şefkatli ellerini her zaman üzerilerinde hissediyorlar. Devletimizin gücü yerinde ve ekonomik hiçbir sıkıntı yok. Ancak başlarını okşayacak şefkatli ellere ihtiyaçları var. Bunu da Malatya en iyi şekilde hissettirdi” diye konuştu.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı da, 4. Uluslararası Çocuk Şenliği’nin farklı etkinliklere sahne olacağını kaydetti.

Şenliğin kültürel anlamda büyük önem taşıdığına değinen Nalçacı, “Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlar için yaptığımız bu etkinliğimizi kaçırmamalarını diliyorum. Çocuklar eğlenerek birbirleri ile kaynaşacaklar. Bütün çocuklarımızı şenliğimize davet ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından çocuklar çeşitli gösteriler yaptı.
Kaynak: İHA