Yalçın’dan Anneler Günü Mesajı

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, sevgi, sabır ve fedakârlıkları hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek annelerin her zaman baş tacı olduğunu ifade etti.

Yalçın’dan Anneler Günü Mesajı
Sedat Yalçın, 12 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yalçın, annelerin yılın sadece bir günü değil, hayatın her alanında hatırlanıp gereken saygı ve sevgiyi görmesi gerektiğini dile getirerek, “Bizler 'cennet anaların ayağı altındadır' diyen bir inancın mensuplarıyız. Adalet, kardeşlik, barış, sevgi ve saygı gibi kavram ve değerlerin topluma yayılmasında en büyük öğretmen kuşkusuz annelerimizdir. Bu anlamda, geleceğe daha iyi hazırlanan, milletini ve vatanını önceleyen idealist gençlerimizin yetişmesinde en büyük katkı da annelerimizden geliyor. Yani anneler sadece kendi çocuklarının değil, toplumların da geleceğini inşa eder” dedi.

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana gerek parti programı, gerekse iktidar uygulamalarında kadın ve aile politikalarına ayrı bir önem verdiğini hatırlatan Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, şöyle devam etti:
“Türk Ceza Kanunu, referandumla hayata geçen anayasa değişiklikleri, belediye, iş ve medeni kanunlardaki lehte düzenlemeler, ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyası, anne-bebek ölümleri oranındaki düşüşün sağlanması, sağlık ve sosyal alanlardaki tedbirler, engelli annelere veya engelli çocuğu olan annelere yapılan destekler, ihtiyaç sahibi ailelerin okuyan çocuklarına yönelik eğitim yardımının annelerin hesabına yatırılması ve tüm bu ve benzeri uygulamaları yönetebilecek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kuruluşu, hükümetimizin kadınlarımıza ve annelerimize verdiği önemi ortaya koymaktadır. Kuşkusuz medeniyetimiz ve köklerimiz bu güzelliklerin altyapısını oluşturmuştur.”
Siyasi alanda da kadına daha çok yer açan ve onları karar mekanizmalarına taşıyan adımlar atıldığını söyleyen AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın şunları ekledi:
“Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu alandaki öncülüğü sayesinde kadını ve annenin değeri daha iyi anlaşıldı. Annelerimiz artık kendilerini yetiştirme faaliyetlerine katılma konusunda artık daha cesaretli. Analık kutsaldır, sevgi, şefkat, merhamet, güç, savunma, gönül ve muhabbetin sembolüdür. Hangi yaşta ve makamda olursak olalım anne sevgisine mutlaka ihtiyacımız var. Zaten bu nedenle sevgi, sabır ve fedakârlıklarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz annelerimiz her zaman başımızın tacı olacak. Onların yeri kalbimizin baş köşesinde. Bu duygularla toplumumuzun ayakta durmasına büyük katkı koyan, ailenin yaşatılmasına emek veren, çocuklarımızı ve ülkemizi geleceğe hazırlayan başta şehit analarımız olmak üzere bütün annelerimizin ve anne adaylarımızın Anneler Gününü en kalbi duygularla kutlarım. Birlik ve beraberliğimizin, sevginin biricik kaynağı annelerimize saygılarımı sunarım.”
Kaynak: İHA