Torbalı’da Engelliler Haftası Nedeniyle Panel Düzenlendi

Torbalı Anadolu Öğretmen Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi ve Torbalı Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘beni anla’ paneli, Aydın Sezer Çok Amaçlı Salon'da yapıldı.

Torbalı’da Engelliler Haftası Nedeniyle Panel Düzenlendi
Panele Halk Eğitim Merkezi’nin yanı sıra Torbalı’da bulunan Anaç Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Ege 5 Eğitim Kurumları ile Özel Çınar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi de destek verdi. Panelde engelli vatandaşlarının sıkıntılar dile getirildi ve engelli olmanın duyguları anlatıldı. Programın sunuculuğunu ise görme engelli Muhammed Berk Taşcı yaptı. Programda rehabilitasyon merkezleri de stand açtı.

"ENGELLERİMLE ÇOK MUTLUYUM"
Taşcı, amaçlarının toplumda engelli sorununa dikkat çekmek ve empati oluşturmak olduğunu belirterek, “Hayatı paylaşmak için engel yok, engellerimle çok mutluyum. Görmezden gelmeyin beni, anlayın yeter’ demek için yola çıktık. Bu yolculuğumuzda bize destek veren Torbalı Kaymakamlığı, belediyeye, halk eğitim merkezine ve rehabilitasyon merkezlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Taşcı’nın konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Aygün kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Programda ‘Engelli olmak’ isimli slayt gösterimi de yapıldı.

Panelde, Engelliler Günü açıklamaları da okundu. Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, “Engelli-engelsiz bütün insanlarımız bizim için değerlidir. Engelli olmak hedeflerimize ulaşmayı engellemesin. Azim, kararlılık ve yaşama sevinci bütün engelleri aşar” dedi.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ise, “Şehirlerimiz bizlere olduğu kadar, engellilere de engelsiz olmalıdır. Engellilere sahip çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA