Sgk İl Müdürü Canbasoğlu Açıklaması

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, 13-19 Mayıs'ta kutlanacak Sosyal Güvenlik Haftası'nın amacına ulaşması için çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyledi.

Canbasoğlu, il müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, sosyal güvenlik bilinci oluşturmak, vatandaşları hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, kayıt dışı istihdam, kayıp ve kaçakla mücadelenin toplumun her kesiminin görevi olduğu anlatmak için Sosyal Güvenlik Haftası'nı kutladıklarını anlattı.

"13-19 Mayıs'ta kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası'nın amacına ulaşması için çeşitli etkinlikler yapacağız" diyen Canbasoğlu, şöyle konuştu:

"Amacımız, kaliteli, adil, kolay erişilebilir, insan odaklı hizmet veren, mali açıdan sürdürülebilir sosyal güvenlik sistemini yürütmek ve geliştirmektir. İlk gün engelli çocukları olan anneleri ziyaret edeceğiz. İkinci gün da Engelliler Haftası kutlamalarına destek vererek Atatürk Stadı'ndaki kutlamalara katılacağız. Üçüncü gün ise halk yürüyüşü yaparak vatandaşlarımızla birlikte olacağız.

Aynı gün kurumumuzun bahçesinde hobi bahçesinin açılışını yapacağız. Adapazarı Belediyemizin katkısıyla hobi bahçemizin yanına spor kompleksi yapılacak. Gelenekselleşen resepsiyon yaparak en fazla prim yatıran 10 işverene ve ek 5 ödemesi yapan kadın sigortalılarımıza plaket vereceğiz.

Son günde ise çalışanlarımıza Poyrazlar Gölü'nde eğitim semineri ve piknik düzenleyeceğiz, Çark Mesire'de kimsesiz çocukları konuk edeceğiz."

Kurumda personel sıkıntısı nedeniyle vatandaşlardan kuruma e-mail atarak veya Alo 170 hattını arayarak sorunlarını aktarmalarını isteyen Canbasoğlu, mesai başlamadan 10 dakika önce çalışanlara kültür fizik hareketleri yaptıracaklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Uğur Subaşı

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA